Az ember a látássérülteket segítő kutyákkal találkozik a legtöbbször, de nem ez az egyetlen mód, ahogy a kutyák segíteni tudnak beteg embereken. Jó példa erre az alábbi videó, amin egy weimarivizsla-labrador-keverék, Colt látható. Coltot arra idomították, hogy ha gazdájának rohama van, és a földre zuhan, akkor bújjon oda a gazda feje alá, akinél egy korábbi agysérülés miatt életveszélyes lehet, ha komolyabban beleüti a fejét a padlóba egy roham során.

A kutyát maga a gazda tanította be erre az életmentő műveletre, és néha ellenőrzésképpen rohamot tettet, hogy biztos legyen benne, hogy Colt veszély esetén tényleg közbelép. A fenti videón nem egy igazi roham látható, hanem csak egy ilyen ellenőrzés, ami bizonyítja újfent, hogy erre a kutyára mindig lehet számítani.

Coltnak természetesen saját Instagramja is van, alább a gazdájával látható, akinek a fejsérüléséről ide kattintva nézhet meg egy elég sokkoló képet.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ha jön a roham, így menti meg gazdáját az idomított kutya

Ismerje meg Coltot, aki nélkül agysérülést szenvedett gazdája folyamatosan életveszélyben lenne! Videón látható, mit tesz a kutya, ha jön a roham.

876 · Aug 12, 2017 10:55am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments