Hosszú évek tapasztalata, hogy ha írunk valamit/bármit Palvin Barbaráról, akkor azt rengetegen olvassák és nagyon sokan kommentelik. És a hozzászólók között mindig van valaki, aki felhánytorgatja, hogy miért írunk mindig Palvin Barbaráról. Gondoltuk, kedveskedni szeretnénk nekik egy olyan nappal, amikor tényleg egész nap csak Palvin Barbara van a Velveten. Október 8. pont Palvin Barbara születésnapja, úgyhogy erre a napra esett a választásunk, amit így estére elég sokan észre is vettek.

És most, hogy ezzel a cikkel elértük azt a pontot, amikor tényleg csak Palvin Barbara szerepel a címlapunkon, talán jól jön egy összegzés arról, hogy ki hogyan kezeli azt a tényt, hogy ez a 24 éves budapesti lány jelenleg a külföldön legismertebb magyar hírességnek számít. Az ön számára kinek a hozzáállása a legrokonszenvesebb?

1. a felháborodók

Viszonylag sok mindenkihez elért annak a híre a héten, hogy Palvin Barbara egy elég szerencsétlen ostobaságot posztolt az Instagramjára, és hogy aztán ezen felháborodva Puzsér Róbert mekkora kirohanást posztolt a Facebookon. Ő, úgy tűnik, túl sok pozitívumot nem tud felfedezni a Palvin-jelenségben: a modellt egy „szörnyetegnek” és „gátlástalan celebnek” tekinti, és annyira azért nem háborodott fel, hogy expressis verbis le is kurvázza, de azért elég egyértelműen utal valami ilyesmire többször is.

Hogy miért nem mondja mondja rendesen ki, amire nyilvánvalóan gondol, ha már egyszer ő a megmondóember, arra bizonyára megvannak az indokai, mindenesetre kimondta helyette csomó más kommentelő a Facebookon, többek között ennél a posztnál. Nem Puzsér Róbert az egyetlen, aki felháborodással vegyes utálattal tekint Palvin Barbarára.

Ez a hozzáállás gyakran azt is felhánytorgatja, hogy miért kell Palvin Barbarát példaképnek beállítani, és hogy nem ő érdemli meg, hogy ennyit foglalkozzanak vele. Hogy ki és hol állítja be őt példaképnek, azt nem tudom (mi biztosan nem tettünk ilyet), a dolog másik részére viszont alább adok egy személyes választ, mint újságíró.

2. A rajongók

De közben meg Palvin Barbara bocsánatot kért a ballépésért, és az Instagramján meg a karrierjében zavartalanul folyik tovább az élet. És pl. csak ezen a bizonyos Instagramon követi őt 6,9 millió ember, akik közül kb. negyed-félmillióan aktívan lájkolják minden egyes képét, rajongói kommenteket hagyva. Ezek a rajongók az előző csoporttal szemben nem a negatívumokat, hanem a pozitívumokat vetítik rá arra a képre, amit Palvin Barbara megjelenít magáról a világban, ők is sokan vannak és ők is viszonylag hangosak. Palvin Barbara egy csinos és vonzó személy, szóval őket is viszonylag könnyű megérteni.

3. A nyálcsorgatók

És ha az ember nézegeti egy kicsit a Palvin Barbarára érkező reakciókat, elég hamar körvonalazódik egy harmadik csoport is, akiket talán nyálcsorgatóknak nevezhetünk el. Ők nem utálkoznak, nem is rajonganak, számukra Palvin Barbara egy csinos nő, akiről lehet fantáziálni. Nem látnak bele többet, nem tekintik őt se példaképnek, se szégyenfoltnak, csak szeretik a szexi fotóit nézegetni. Mert szexik a szexi fotói. Ennyi.

4. Az unatkozók

Az igazi unatkozókról igazából semmit nem tudunk, mert ha valakit tényleg untat Palvin Barbara és a hozzá hasonló hírességek, akkor az nyilván nem fog túl gyakran Velvetet olvasni. Főleg nem ma. És nem is fog Palvin Barbaráról szóló híreket kommentálni.

Mindenesetre ez is egy lehetséges és bizonyára nagyon gyakori hozzáállás: vannak, akiket tényleg nem érdekel Palvin Barbara, és van például az a hölgy, aki ma gyakorlatilag az összes palvinos poszthoz (volt egy pár!) bekommentálta nekünk a Facebookon, hogy őt ez mennyire nem érdekli és nem szeretne ezzel foglalkozni. Vannak, akik már annyira unják Palvin Barbarát, hogy egész nap nem is tudtak mással foglalkozni. Őket holnap is várjuk vissza, de sajnos teljesen más témákkal.

5. Az érdeklődők

És akkor jöjjön most egy ötödik lehetséges hozzáállás, ami, figyelem és vigyázat és alert, nagyban a cikk szerzőjének saját véleményét (is) tükrözi.

A Velvet sok más kiadványhoz hasonlóan úgy működik, hogy ha látjuk, hogy valami/valaki érdekli az embereket, akkor írunk róla, ha látjuk, hogy nem, akkor nem foglalkozunk vele többet. Csak azért, mert megjelentetünk egy cikket, az emberek nem fogják automatikusan elolvasni – ez itt az internet, és mindenki csak arra kattint, ami érdekli. Ha azt látnánk, hogy Palvin Barbara, mint téma hidegen hagyja az embereket, akkor nem írnánk róla többet, de azt láttuk eddig, és azt láttuk ma is, hogy Palvin Barbara csomó embert érdekel.

Palvin Barbarát most már az ismertsége önmagában érdekessé teszi a számomra, de ettől még nem találom őt se übermenschnek, se az ördög megtestesülésének. Szép teste és érdekes élete van, és nem találok abban semmi kivetnivalót, hogy ennyire jól él abból, hogy kipakol magából valamennyit a nyilvánosság elé, és ebbe vérmérséklete szerint mindenki azt lát bele, amit szeretne. Ez is egy szakma lett mostanra, és úgy tűnik, hogy ő elég jól csinálja.

Hát eddig a személyes véleményem, most megmondhatja ön is, hogy önhöz melyik áll a legközelebb. A szavazógépben egy kattintással nyilatkozhat, de ha hosszabban ki szeretné fejteni, írjon nekünk a Facebookon!

Ön mit gondol Palvin Barbaráról? Önhöz melyik csoport áll a legközelebb?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Melyik a helyes hozzáállás Palvin Barbarához? Íme 5 válasz

Ön is unja már? Vagy egyenesen utálja? Esetleg rajong és/vagy a nyálát csorgatja? Kivételesen az újságíró is véleményt mond, tegye ezt ön is!

63 · Oct 08, 2017 06:24pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments