Önnek is az az érzése van, hogy minden évben ugyanazokkal a karácsonyi filmekkel akarják leültetni az embert a tévé elé? Hogy mintha december csak a Reszkessetek betörök!-ről, a Beethoven című filmsorozatról, a Bunyó karácsonyigról, a Grincsről, a Karácsonyi énekről, a Télapuról, a Hull a pelyhesről, az Igazából szerelemről, és az első Die Hardról (+ a végtelen mennyiségű Shrek, Jégkorszak és egyéb animációs filmekről) szólna?

Ha nincs kedve elszakadni ettől a hagyománytól, de mégis jól akar szórakozni, akkor ezt az öt nézhető, romantikus filmet ajánljuk.

Ha viszont a felsoroltaktól kicsit eltérő, de valamilyen szinten mégis karácsonyi filmet akarna megnézni a családdal, akkor jó választás lehet a Halálos fegyver

Mennyi köze van Martin Riggs (Mel Gibson) és Roger Murtaugh (Danny Glover) rendőrsztorijának a szeretet ünnepéhez? Legalább annyi, mint John McClane hőstörténetének a kis Jézus születésének évfordulójához. Amíg a Die hard esetében egyértelmű, hogy karácsonykor játszódik - a főszereplő karácsonykor utazik a feleségéhez, karácsonyi buli van a Nakatomi Toronyban, aztán történik, ami történik -, addig a Halálos fegyver esetében ez nincs ennyire az ember szájába rágva, pedig szintén karácsonykor játszódik a film.

Már csak ezért is érdemes megnézni az ünnepekkor a filmet, hogy vajon rájön-e, hogy hol és miként utalnak a filmben a karácsonyra. Viszont van, ami miatt nem jön át a hangulat. Most spoiler következik.

Az a furcsa, hogy karácsony van, de nem esik a hó, sőt, hideg sincs. 

Los Angeles-ben ilyen a karácsony, amit a helyiek megszoktak, de nekünk azért elég szokatlanul hat. 

A karácsonyi filmeknek kell, hogy legyen valami nagyon pozitív és nagyon giccses üzenete is. A Halálos fegyvernek is van ilyenje. Ez a sztori a barátságról szól, hogy két teljesen különböző ember milyen jól összehaverkodik, és igazából egyik a másik családtagjává válik, annyira elfogadják és megszeretik egymást. de ezt minden csöpögéstől mentesen, egy tökös és vicces akciófilmbe csomagolva tálalják.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Ünnepi hangulatú történet a barátság erejéről - ez a Halálos Fegyver

Tudta, hogy Mel Gibson és Danny Glover rendőrsztorija egy igazi karácsonyi film? Nem? Pedig az.

0 · Dec 26, 2017 11:11am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments