shutterstock 519804553

A kérdés, amit mindig is fel akart tenni egy stewardessnek

2018.01.13. 14:09

A légiutas-kísérők életét, de leginkább munkáját nagyon misztikusnak tartják. Mi is többször írtunk már velük kapcsolatban. Például összeszedtük, hogy mi az a hat dolog, amit nem szabad mondani egy stewardessnek. Illetve különböző titkokat is megtudhattunk már tőlük, mondjuk azt, hogy kávét, teát ne nagyon kérjünk repülőgépen.

Azt hinnénk, hogy már teljes mértékben kiismertük a légiutas-kísérők titkos életét, de tévedünk Van még egy-két kérdés, ami tisztázatlan maradt, de szerencsére a Vice magazin is beszélt egy stewaredessel, aki elmondta, hogy mi a helyzet a telefonok kötelező kikapcsolásával.

Vice: A mobilok kötelező kikapcsoltatása csak egy baromság, igaz? Van még ilyen placebóként használt szabály a repülőkön?

Stewardess: Senki sem kapcsolja ki a telefonját. Még én sem. vannak szabályok, amik csak elővigyázatosságból vannak. Például, amikor a gép elgurul a parkolóig, akkor az utasoknak nem szabadna felállni, de mégis mi történhet, amikor a repülő alig gurul 5 km/h sebességgel?

Úgy vélem, hogy valamikor régen még történnie kellett valaminek, hogy ezeket a szabályokat meghozták. Mármint ezzel a hülye kifogással jöttek nekünk amikor kiképeztek minket. Jó, egyszer én is idióta voltam, amikor leszálláskor nem kapcsoltam be az övemet, és elég keményen landoltunk én meg előrebuktam és bevertem a fejem.

Ja, van ilyen, de a telefont bekapcsolva lehet hagyni, senkit nem izgat.

Ő is megjegyzi, hogy az utasok mennyire igénytelenek, hogy a wc-ben a padlóra pisilnek. Ami viszont újdonság, hogy elárult egy titkot, hogy miként lehet jobb ülőhelyhez jutni.

Stewardess: A becsekkolásánál felesleges jobb helyért könyörögni, mert az ott dolgozó kollégákat nem érdekli, hogy ki hol ül, hisz ő nem utazik a gépen. Ha már felszállt a gépre, akkor érdemes jelezni egyikünknek, hogy ha esetleg van rá mód, akkor szívesen átülne jobb helyre. Ez olyan, hogy ha te kedves vagy hozzám, akkor én is kedves vagyok hozzád. Ha az 1. osztályon van egy szabad hely, te meg nekem adod az ott felszolgált menüt, akkor miért ne legyek jófej? Amíg nem származik károm belőle, engem aztán nem érdekel.

 A végére elfért még egy apró érdekesség, ami ugyan nem általánosítható, de a Vice magazin által megkérdezett stewardess gyakran azzal üti el az órákon át tartó hosszú utakat, hogy az úgynevezett "Kit mentenél meg elsőként?" játékot játssza a társaival. 

(Vice

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
A kérdés, amit mindig is fel akart tenni egy stewardessnek

Ki kell-e kapcsolni a mobilt vagy ez csak egy baromság?

28 · Jan 13, 2018 02:09pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments