A retro a kilencvenes évek óta menő. Azóta annyi idő eltelt, hogy már a kilencvenes évek retrója sem újdonság egyáltalán, és övtáskákat is régóta látunk már itt-ott felbukkanni. De úgy néz ki, hogy mostanra alakult csak ki a konszenzus, hogy az itthon hasitasinak is becézett kiegészítő tényleg újra megérett arra, hogy mindenhova elterjedjen. Az elmúlt hét napból való alábbi fotókon hírességeken, divatbemutatókon, modelleken láthat övtáskát.

Ha ön tíz éven felül volt a '90-es években, akkor vigyázzon, mert lehet, hogy nagyon erős flashbackjei lesznek most! Mindenesetre ha megvan még az övtáskája, jó hírünk van: egyértelműen újra divatba jött!

Bella Hadid

Kezdjük mondjuk Bella Hadiddal, aki a múlt vasárnap övtáskában ment dolgozni a New York-i divathéten. Ő egy fekete-sárga szettet viselt, és fekete hasitasija nagyon beleolvad ebbe a terebélyes öltözékbe, ennél mindenki más feltűnőbben viselte ezt a kiegészítőt. Szóval ha ön a diszkrétebb megoldásokat szereti, akkor valószínűleg ez lesz a kedvence. Merthogy ez a heti trend, és a heti trendben mindig van szavazás, szóval figyelmesen nézegessen, mert kíváncsiak vagyunk a véleményére!

Marc Jacobs

A héten véget ért a New York-i divathét, és elkezdődött a hagyományoknak megfelelően a londoni divathét. Rengetegszer lehet a most bemutatott 2018-2019-es ősz-téli kollekciókban övtáskát felfedezni, mi próbáltuk a leghíresebb tervezőt kiválasztani példának: ez Marc Jacobs divatbemutatója New Yorkból. Az övtáska eléggé sportos/praktikus viseletnek számított a '90-es években, úgy látszik, mostanság próbálják ezt a fazont az elegancia irányába elvinni.

Nina Agdal

Következzen most Nina Agdal, aki egy dán modell. Ő egy kifejezetten nőies, sőt, szinte lányos ruhát kombinált egy színben remekül passzoló, bőr ötváskával. Agdal szintén a New York-i divathéten viselte még hétfőn ezt a hasitasit, amikor közönségnek elment egy bemutatóra, de most már hagyjuk New Yorkot, nézzük, másutt is ennyire dívik-e mostanság az övtáska! Nem akarjuk lelőni a poént, de a válasz természetesen igen.

Yara Shahidi

Yara Shahidi egy amerikai modell-színésznő, sőt, néha aktivista is, itt például egy nőkért-nőknek szervezett elővalentines rendezvényen vett részt kedden Hollywoodban. Ő a renitens az övtáska-viselők között, mert ő nem is rendesen, övként viseli a táskáját, hanem, amint nyilván ön is azonnal kiszúrta, a vállára akasztotta a hasitasit.

Jasmine Sanders

Jasmine Sanders Golden Barbie, azaz Aranybarbi néven szerzett ismertséget az Instagramon, de persze ő is modellkedik, mert miért ne tenné. Ő annyira komolyan veszi a '90-es évek divatját, hogy az övtáskához a régi Fanta-logóval díszített pulóvert vett, a nadrágja pedig egyenesen oldalzsebes. Ha ön annak idején All Saints-rajongó volt, akkor jó eséllyel ez a szett lesz a kedvence az eheti felhozatalból.

Joanna Kuchta

Ki a legjobb övtáska viselője?

Joanna Kuchta ezzel szemben úgy öltözött fel most péntek este, mintha csatlakozni szeretne a Spice Girlshöz. Róla az Instagramjáról tudjuk egyrészt azt, hogy egy lengyel származású modell, másrészt azt, hogy saját bevallása szerint hercegnő-stílusban éli az életét.

Persze a hercegnő-stílus alól ez most pénteki szett mintha kivételt képezett volna, mi mindenesetre még biztosan nem láttunk rendes felső helyett egy szál melltartóban partizó királykisasszonyt. Kuchta azonban pontosan ezt tette a Wonerdland magazin és az MTV közös partiján, amit a londoni divathét alkalmából rendeztek meg. A bőr melltartóhoz leopárdmintás macskanadrágot húzott, ezt díszíti elég látványosan a Gucci övtáska.

Hat példát mutattunk erre a régi-új trendre az elmúlt hétből. Önnek ki lett a kedvence? Ha van kedve, szavazzon!