Önben felmerült már a kérdés, hogy vajon mit csinálnak az otthonaikkal azok, akik egyszer csak fogják magukat és világ körüli útra indulnak? Olyanokról írtunk már, akik mindenüket eladták, mikor belevágtak egy ilyen utazásba, van akinek nagyon bejött ez, más viszont megszívta.

A brit Tanya Laverty nem is volt ennyire bátor, mikor a pasijával úgy döntöttek, egy időre szabadságolják magukat az ugyanúgy ismétlődő hétköznapokból és elmennek, hogy bejárják a világot. Ennek érekében az asszony azonban nem számolta fel liverpooli életét, hanem a logikus megoldást választotta: kiadta a házát. Ám megtörtént vele a lakástulajdonosok rémálma, a bérlői teljesen tönkretették az otthonát és marihuánafarmot csináltak belőle.

Az asszony az elutazása előtt egy szimpatikusnak tűnő dél-koreai családnak adta a ki a lakást és akkor kezdett el gyanakodni arra, hogy valami nem stimmel, mikor elmaradoztak a bérleti díjak. Ezért megkérte a pasija anyját, hogy nézzen körül a házban, ám a nő nem is tudott bejutni, csak a kulcslyukon keresztül látta, hogy nagy rendetlenség van bent. Ezen a ponton Laverty megszakította az utazását és hazament, az állapotokra pedig, amit az otthonában talált, nem volt felkészülve. A lakást ugyanis teljesen szétverték, és nagyjából 200 marihuána növényt költöztettek be.

Teljesen sokkolt a látványt, azóta sem sikerült kihevernem. (...) Rettenetes. Az életem romokban van, a szívem pedig összetört

- nyilatkozta a nő a Liverpool Echonak.

Bár a hatóságok a növényeket lefoglalták és elszállították, a ház rendberakása Laverty-re marad, akinek azonban nincs pénze arra, hogy megjavíttassa mindazt, amit a marihuána farmerek tönkretettek. A lakást ugyanis szinte szó szerint szétverték. Egyetlen szoba maradt érintetlenül, az amelyik az utcára nézett, mindenhol máshol növények és a természtéshez szükséges felszerelések voltak, az emelet és a földszin közti plafont pedig átvágták, hogy arra vezessék a szellőzőcsöveket.

(Mikor hazaértem) fel se mentem az emeletre, hanem ott helyben sírva fakadtam. Teljesen összeomlottam 

- magyarázta az asszony a lapnak, majd azt is hozzátette, tovább tetézi a helyzetet, hogy a házra hitelt vett fel, amit most fizetni sem tud, így kell szembenéznie a problémával, hogy teljesen el is veszítheti az otthonát. Azzal, hogy a története bekerült a lapokba, reméli hogy lesznek olyanok, akik megsajnálják és segítenek neki ebben a helyzetben.