Szinte mindenki számára ismerős a stressz, hogy mikor elrontja a telefonja jelkódját, vajon mi fog történni? Jobb esetben a telefon pár percre lezárja magát a következő próbálkozásig, rosszabb esetben viszont akár évekre is használhatatlanná tehetjük ezzel az okoseszközt. Egy kínai asszonnyal legalábbis ez történt, akit a fia majdnem egy fél évszázadra kizárt az iPhone-jából.

South China Morning Post számolt be arról, hogy egy shangaji anya két hónapja nem tudja használni a telefonját, mert mikor odaadta a kétéves fiának, hogy videókat nézzen rajta, a képernyőn azzal az üzenettel kapta vissza, hogy a telefont az elkövetkező 25.114.984 percig nem lehet feloldani, ez pedig több mint 47 évnek megfelelő idő.

Természetesen a nő azonnal a legközelebbi Apple boltba vitte az eszközt, ám a hibát ott sem tudták kijavítani.

Csupán két tanácsot tudtak adni az asszonynak: vagy visszaállítja a telefont gyári állapotba, vagy kivárja a közel fél évszázadot.

Az első megoldással ugyan újra használhatná a telefonját, ám az összes azon tárolt adata, fotója, videója eltűnne (amiket ugyan a felhőben tárolhatott volna, de mivel a nő nem választotta ezt az opciót, vélhetően nem volt ilyen mentése a telefonjáról). Mint kiderült, azzal sikerült egyébként ennyire sok időre használhatatlanná tenni a telefon, hogy bizonyos mennyiségű rosszul beütött jelkód után, minden téves próbálkozás még több percet adott hozzá a lezárás időtartamához. A boltban azért még megpróbálták jobb kedvre deríteni az asszony azzal, hogy közölték vele, hallottak már az ő sztorijánál is rosszabbat, van akinek 80 évre sikerült zárolnia a telefonját, ugyanezzel a módszerrel.

Mostanra pedig már a nő is humorral kezeli a kellemetlenséget, a lapnak azt nyilatkozta, alig várja hogy 47 év múlva feloldja a telefont és megmondja az unokáinak, hogy az apjuk miatt nem tudta ilyen sokáig használni.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Úgynevezett szívás: egy nőt 47 évre kizárt az iPhone-jából a kétéves fia

A helyi Apple boltban azzal nyugtatták a nőt, hogy olyan is előfordul, hogy valaki még több időre kizárja magát a telefonjából.

172 · Mar 10, 2018 03:56pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments