Maavia Malik március 23-án tűnt fel a pakisztáni tévé Kohenoor News nevű adóján hírolvasóként, írja az Indy100. Nem volt könnyű dolga, mire végre egy komoly műsorban képernyőre kerülhetett, és nemcsak azért, mert a médiában való elhelyezkedést komoly tanulási folyamat előzi meg. 

Maavia Malik ugyanis transznemű. 

Persze a RuPaul's Drag Race című travivetélkedő után ez sem lenne nagy cucc, ha nem éppen Pakisztánban történt volna, ahol még soha, de soha nem volt példa arra, hogy egy nőként élő férfit engedjenek a tévé képernyőjére, pláne nem hírolvasóként. 

Malik azt mondja, hiába szerzett diplomát újságírásból, elég rögös út vezetett addig, hogy beteljesítse az álmait. 

Egy olyan országban, mint Pakisztán, gyakran gúnyolják a transznemű embereket, és elvárják tőlük, hogy csak tánccal, könyörgéssel vagy szexmunkával tartsák fenn magukat. Mint a legtöbb hozzám hasonló ember, én is kevés támogatást kaptam a családomtól, ezért kénytelen voltam mindenféle alja munkát elvégezni, amíg be nem fejeztem a tanulmányaimat. Mindig is szerettem volna bemondó lenni, és egy álmom valósult meg, amikor végre kiválasztottak. 

Junaid Ansari, a csatorna igazgatója azt mondja, elég sok konfliktust szült Malik személye a híradós csapat tagjai között, de ő akkor is kiállt a döntése mellett. 

Ők is emberi lények, ezért méltósággal és tisztelettel kell bánni velük. Én pedig eldöntöttem, hogy minden embert egyenlően fogok kezelni

- világított rá a választása okaira.