Még 2011-ben volt egy cikk a Velveten, ami az úgynevezett szexdiétáról szólt. Tehát nem egy új hóbortról van szó. Minimum7 éve él a köztudatban, hogy a szex igen jó fogyókúrás testmozgás tud lenni. Steiner Kristóf maga mondta el annak idején, hogy testsúlyproblémáit a szexszel győzi le.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy azért nem mindegy a póz és az időtartam se. Steiner Kristóf akkor azt mondta, hogy minimum heti 3-5 alkalommal kell a szex a fogyáshoz. És azok nem lehetnek megúszós, ötperces aktusok ám! Minimum 20-30 perces együttlétekről van szó. Illetve aki fogyni szeretne, annak kell aktívabbnak lennie. És akkor most jöjjenek a már ismert alapvetések alapján kiszámolt elégethető kalóriák.

A kapott eredmények egy hatvan kilós nő és egy 88 kilós férfi szexuális együttléte során elégetett kalóriákra vonatkoznak. Az megállapítható, hogy a három legalapvetőbb póz nagyjából ugyanannyira hatékony fogyókúrás szempontból. Persze nem mindegy hogy kinek, ugye.

A missziunárius pózt alkalmazva a férfi 143, a nő 44 kalóriát éget el. A lovagló pózt alkalmazva a nők 122 kalóriát is elégethetnek egy fél órán át tartó szex alatt. Eközben a férfiak 0 kalóriát vesztenek az együttlét alatt. Viszont a kutya póz abszolút az ő szexdiétás favorituk lehet, mivel azzal 124 kalóriától szabadulhat meg, míg a nők közben 91-től.

Az illem úgy kívánja, hogy kitérjünk az orális kényeztetésre is. Nos, nem ettől fognak lerobbanni a zsírszövetek az emberről, maradjunk annyiban. 

(The Daily Dot)