Úgy tűnik, hogy a természet nem felejt. Itt a reváns azoknak, akiket felháborított az az amerikai nő, aki egy agyonlőtt fekete zsiráffal pózolt Afrikában. A fotó hátteréről mi is írtunk, amiből kiderül, lehet, hogy nincs teljesen igaza azoknak, akik a nő felett ítélkeznek.

Most viszont a vadászból lett a zsákmány. Kedden a dél-afrikai Sibuya rezervátumban orvvadászok maradványaira bukkantak, a náluk talált fejsze és hangtompítós puska alapján az orrszarvúk tülkére akartak vadászni. Az orvvadászatot a babonaság tartja életben, a tülök nagyon értékes része az állatnak, mert például Kínában vagy Vietnámban tévesen potencianövelő szerként és életelixírként tartják számon. Valójában azonban a szarvnak semmilyen élettani hatása sincs,  nagyrészt keratinból áll, ugyanúgy, mint az emberi köröm. 

A titokban beosonó vadászok végzetét egy oroszlánfalka okozta. A tett helyszínén egy fejet, véres végtagokat és három pár cipőt találtak. A maradványokból arra következtettek, hogy legalább három vadászról lehetett szó.

Bár minden haláleset tragédia, de ezek az orvvadászok azért jöttek ide, hogy megöljék az állatainkat,  ez az eset egy nyílt üzenet minden, hasonló szándékú vadorzónak: nem mindig ők a nyertesek. 

– nyilatkozta a  rezervátum tulajdonosa. 

Az orvvadászok által megölt rinocéroszok száma egyébként elfogadhatatlanul magas az országban, az elmúlt évtizedben a Dél-afrikai Köztársaságban több mint 7000 orrszarvút öltek meg.  

(BBC, Daily Mail)