12 év után süketen, de egészségesen tért haza egy elveszettnek hitt macska

2018.07.19. 16:26

Alapesetben talán nem annyira meglepő, ha egy elveszett  macska tulajdonosát felhívják azzal, hogy megtalálták az állatot. Ám ha ez a macska elkóborlása után 12 évvel történik, az már igenis figyelemreméltó. Mint a walesi Lara cica esetében.

tk3s swns found cat 01
Fotó: Northfoto

Lara négyévesen, 2006-ban tűnt el és miután a gazdája, Angie Hardy, hónapokon keresztül minden követ megmozgatott, hogy megtalálja, végül letett róla. Így el lehet képzelni, mennyire megdöbbent, mikor múlt héten egy állatorvos hívta fel azzal a kérdéssel, hogy nem vesztette-e el egy macskát, mivel a rendelőjében felbukkant egy cica, aminek a csipje szerint, Hardy a tulajdonosa. Egy óra múlva a nő már a rendelőben volt, ahol kiderült, valóban a 12 évvel ezelőtt eltűnt macskáról van szó, aki ma már 16 éves és süket is, de egy egyébként egészséges, így pedig végre hazatérhetett eredeti otthonába.

Hardy elmondása szerint az állat nagyon kedves és bújós, ezért biztos benne, hogy valaki a gondját viselte az elmúlt években. Így mikor a Daily Mailnek elmesélte a történetüket, a cikkben üzent is annak az ismeretlennek, aki 12 évig gondozta Larát.

Egyébként nem is olyan régen írtunk egy hasonló történetről, abban egy Thomas Jr. nevű macska volt a főszereplő, ami 2004-ben egy hurrikánban tűnt el, hogy aztán idén  tavasszal megtalálják.

Tanulság? 2018 Lassie-jei a macskák.