Számos híres és nem híres szülő tartja élete egyik fő missziójának, hogy a gyermeke sorsát valami egészen különleges névvel pecsételje meg. Így volt ezzel egy külföldi mamifórum, a mumsnet, egyik felhasználója is, aki négy évvel ezelőtt állt elő azzal az ötlettel, hogy a lányának az Esmée nevet adja. Tette ezt abban a hitben, hogy biztos egyetlen másik szülőnek se fog ez eszébe jutni az ő korosztályában. Ám nagyot tévedett, a tévedésnek pedig könnyen lehet a gyereke fogja meginni a levét, hiszen az anya most azon gondolkozik, hogy valami még egyedibbre kéne megváltoztatni a gyerek nevét.

A lányom most négyéves és anno olyan nevet adtam neki, amiről azt gondoltam, hogy nagyon ritka, hiszen 20 éve nem hallottam olyan lányról, akit így hívtak volna. Viszont most, hogy elkezdődött az ovi, megtudtam, hogy van a csoportjában még egy ilyen nevű lány, bár máshogy írja. A lányom szeptembertől fog egész nap óvodába járni és akkorra meg már rajta kívül két ilyen nevű lány lesz, tehát összesen hárman lesznek.

Nagyon kiborít ez. Tudom, lehet hogy túlreagálom, de az 1970-es években én az egyike voltam az öt ugyanolyan nevű lánynak az osztályomban, és akkor megfogadtam, hogy nem teszem ki ennek a saját gyerekemet. Most pedig a történelem megismétli önmagát. Ésszerűtlen lenne, ha megváltoztatnám a lányom nevét még szeptember előtt? Imádom a nevét, de gyűlölöm, hogy ennyire átlagos lett

- írja a posztjában az anya, akinek a bejegyzése - mily meglepő! - hatalmas indulatokat váltott ki a többi fórumózóból, akik felháborodottan és higgadtan is kérik: ne változtassa meg a négyéves gyereke nevét emiatt.

A sztori egyelőre itt tart, még nem derült ki, hogy az anya milyen döntést hozott, mindenesetre egy másik bejegyzésben bővebben kifejtette, hogy benne annyira mély nyomot hagyott, hogy a suliban több lánnyal kellett osztoznia a nevén, hogy ő maga, amit megtehette megváltoztatta a sajátját. Ennek fényében pedig elég nagy esély van arra, hogy a négyéves Esmée idei nyara arról szóljon, hogy megszokja, az új nevét. Mikor pedig majd néhány év múlva manifesztálódik ez a traumája, csak remélni tudjuk, hogy esetleg megtalálják egymást a Svédországban élő Kelvinnel, akinek  nevét az édesanyja hasonlóan furcsa indok miatt változtatta meg.