Ebben a posztban Blága Tündével ismertetjük meg önt, aki maga keresett meg minket azzal, hogy szívesen bemutatkozna nálunk a szélesebb közönségnek is. Blága Tünde egyrészt rendelkezik egy roppant meggyőző Instagrammal, amint azt ön is mindjárt látni fogja, másrészt a helyzete annyiban különleges, hogy ő erdélyi magyar lányként indult el szerencsét próbálni a szépségversenyek világában.

Hát innentől kezdve persze, hogy egyértelmű volt, hogy itt az ő helye a Velveten, és elküldtünk Tündének öt kérdést. Alább az ezekre érkezett válaszokat lehet elolvasni – a szövegbe beleszúrogattuk a kedvenc fotóinkat Blága Tünde Instagramjáról.

Kérnénk először is egy bemutatkozást, névvel, születési adatokkal, illetve amit még fontosnak gondolsz önmagadról, gyerekkorodról!

A nevem Blága Tünde, 22 éves vagyok, 1996-ban születtem. Jelenleg Erdélyben, Csíkszeredán lakom, 14 éves korom óta járok szépségversenyekre. Mindig is szerettem volna másokon segíteni. Kiskoromban megtanultam azt, hogy milyen érzés, ha kölcsönösen, vagy akár feltétel nélkül is segítünk egymáson. Az anyukám mindig arra tanított, ha nekem csak egy almám van is, osszam meg másokkal. Megtanultam azt, hogy az életben mindenért meg kell dolgozzunk. Éppen ezért is jött az ötlet, hogy a szépségkirálynő legyek, mivel így több embert érhetnek el és így közösen tevékenykedhetünk mások megsegítésén.

Milyen szépségversenyeken indultál eddig, melyik címedre vagy a legbüszkébb?

Több erdélyi versenyen is indultam, és mindig nagyon jó eredményekkel tértem haza. Amikor Erdély szépségkirálynőjének választottak, akkor lett nagyobb bátorságom, és magyarországi versenyeken is indultam. Ilyen például a Nemzet Szépe szépségverseny és a Magyarok Világszépe. Ezt követően részt vettem Kulcsár Edina modellsulijában és ott rengeteget fejlődtem.

Aztán jelentkeztem egy castingra, ahol Románia szépségnagykövetét keresték. A barátnőim biztatására jelentkeztem, de gondoltam, erdélyi lányként nem sok esélyem lesz. Magam is meglepődtem, amikor engem küldtek ki a Fülöp-szigetekre, hogy Romániát kepviseljem. Nagyon jól telt a szépségverseny, de mindig is magyarként szerettem volna indulni, és picit zavart a tudat, hogy magyar az anyanyelvem és nem is igazán beszélek románul, és én képviselem Romániát. Ekkor kaptam is támadásokat. De az embereknek nem lehet megfelelni, mindig is problémát okozott, ha egy erdélyi magyar lány romániai versenyen indult, mert az hátránynak számított, és ha magyarországi versenyen vettem részt, akkor románoztak. Ekkor eldöntöttem, hogy többet Románia képviselőjeként nem fogok versenyezni. Azóta több felkérést is visszamondtam.

Aztán 2018 februárjában jött a felkérés, hogy Magyarországot képviseljem egy libanoni világversenyen, ahol a legjobb 7-be kerültem és elnyertem a Világ Legjobb Teste, a Miss Best Body és a Miss Photogenic [Miss Fotogén] címet is. És végre egy olyan versenyre készülhetek, ami mindig is közel állt hozzám a jótékonykodás miatt: Global Charity Queen szépségversenyen fogom Magyarországot képviselni szeptemberben Taiwanon.

Mivel foglalkozol a szépségversenyzésen kívül? Van valami egyéb hobbid, foglalkozásod?

Jelenleg a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen, annak Csíkszeredai Karán, kommunikáció és közkapcsolatok szakon tanulok. Büszke vagyok, hogy van egy modellfelkészítőm, ahol lányokat készítek fel versenyekre, fotózásokra vagy csak segítek nekik, hogy magabiztosabbak legyenek.

Mik a terveid, hogyan szeretnéd folytatni a karrieredet?

Rövidtávú céljaim köze tartozik, hogy saját könyvet adjak ki, emellett szeretnék egy saját divatbutikot nyitni.

Ha van valami további mondanivalód, azt is szívesen közzétesszük! Mit üzensz a világnak, a Velvet olvasóinak? Ha van kedved, említs egy fontos ügyet, ami közel áll a szívedhez!

Azt üzenem a világnak, hogy legyünk összetartóak, segítsük egymást és ha jót nem tehetünk, rosszat ne tegyünk! Szeretném, ha nem a hovatartozás alapján ítélnénk meg egymást, hanem az alapján, hogy milyen emberek vagyunk. Ne döntsenek elhamarkodottan és ne adják fel az álmaikat! Külön üzenem a fiatal generáció számára, hogy fogadják el önmagukat, legyenek nagyon kitartóak és ne gondolják azt, hogy minden az ölünkbe fog hullani. Ne feledjétek el azt, hogy mindig vannak kis lépcsőfokok, amiket meg kell másznunk azért, hogy felérjünk oda, ahol lenni szeretnénk.