Brittni De La Mora a 2000-es évek elején azzal volt ismert, hogy az egyik legsikeresebb pornószínésznő volt, ma viszont már azért írnak róla, mert szakmát váltott. Persze láttunk már ilyet, csak magyarok közül Aleska Diamond és Michelle Wild is a szemünk láttára szállt ki a felnőttfilmezésből és lett előbbiből légtornász, utóbbiból pedig sorozataszínész. Ám Brittni De La Mora új karrierje még ezeknél is érdekesebb, hiszen azt követően, hogy felhagyott a pornózással, papnő lett belőle.

De La Mora 16 évesen találkozott először a szexiparral, mikor a barátaival egy mexikói utazás során felkerestek egy sztriptízbárt, ahol az este végre a tinilány is felkerült a táncosok közé a színpadra. Ezzel a tapasztalttal pedig, pár évvel később, logikus lépésnek tűnt számára, hogy öltáncból és vetkőzésből fizesse az egyetemi tanulmányait. Ebben az időben figyelt fel rá két pornófilm-producer, akik munkát ajánlottak neki, amit a lány elfogadott.

Így kezdődött a felnőttfilmes karrierje, aminek során kábítószerfüggő lett és kis híján öngyilkosságot követett el. 

Az egész azzal kezdődött, hogy az egykor anorexiás lánynak az egyik rendező azt mondta, hogy fogyjon le. Ez nagyon rosszul érintette De La Morárt, akinek aztán az egyik kolléganője tanácsolta azt, hogy kezdjen el kokainozni, hogy vékonyabb legyen. A lány pedig pillanatok alatt rászokott a drogra, amivel úgy érezte a munka is jobban megy, és volt olyan időszaka, hogy a hét minden napján fogatott. Ebben az időben egyébként havi 30 ezer dollárt (nagyjából 8 millió forintot keresett), de egyre súlyosabb drogfüggősége miatt volt, hogy az albérletét se tudta kifizetni, mert minden pénzét kábítószerre költötte.

Végül hat évvel ezelőtt jött el a pont az életében, mikor rájött: ha nem kér segítséget, akkor véget vet az életének.

Így sikerült felvennie a kapcsolatot a nagymamájával, aki befogadta, ápolta és elkezdte templomba vinni. De La Mora esetében pedig a vallás hatásos terápiának bizonyult. Sikerült letennie a drogokat, új életet kezdett és nem mellesleg még a szerelem is rátalált a helyi pap személyében, akivel 2016-ban összeházasodtak. Időközben a nőből is pap lett, így most a férjével együtt irányítanak egy kicsi, vallási közösséget fiatal felnőttek számára. Emellett a most 31 éves nő rendszeresen jár pornós kongresszusokra, hogy azokon a felnőttfilm iparban dolgozóknak prédikáljon, a fennmaradó idejében pedig ingatlanügynökként dolgozik.

Az ingatlanokkal most ugyanannyit keresek, mint pornósként, de már nem kell ehhez levennem a ruháimat és ez boldoggá tesz. De azt mondom, az ember éljen megbánás nélkül. Ha nem kerültem volna be a pornószakmába, akkor most valószínűleg nem csinálnám azokat a fantasztikus dolgokat, amiket csinálok

- mondta a pornósból lett papnő a Daily Mailnek.