Nem új keletű az elképzelés, hogy a különböző csípéseket vizelettel kell kezelni. A módszert a Jóbarátok terjesztette el, nemrég pedig a Vajna házaspár is alkalmazta. Persze a lepisilős eljárásról már többször bebizonyosodott, hogy hülyeség, de mi van azzal, ha valaki nem külsőleg használja gyógyításra a vizeletet? Nos, egy brit asszony esküszik arra, hogy a saját pisijének fogyasztása a legjobb gyógymód mindenféle csípésre. Ráadásul annyira meggyőződése ez, hogy naponta két pohárral meg is iszik a testnedvéből.

A 39 éves Faith Canter – aki egyébként egészség- és életmód-tanácsadóként dolgozik –, akkor fedezte fel magának a vizeletterápiát, mikor Portugáliába költözött, és folyton attól szenvedett, hogy a szúnyogcsípésekre a szervezete allergiás reakciókkal válaszolt. Általában az apró szúrások helyei hatalmasra dagadtak a testén, volt, hogy hetekig nem múltak el, ráadásul extrém módon viszkettek és fájtak.

Természetesen mindenféle módszert kipróbált az enyhítésükre, míg végül az egyik ismerőse tanácsolta azt, hogy igyon egy kis hugyot, meglátja, jobb lesz. Az első alakalomra pedig akkor került sor, mikor Canter szemét csípte meg valami, amitől az arca egy része hatalmas püffedt.

Az elején kicsit undorítónak találtam a dolgot, de annyira rosszul voltam, hogy ezen gyorsan túllendültem. Egyébként nem is volt olyan rossz. Én elég egészséges vagyok és mint kiderült, ez sokat javít az ízén, plusz pár másodperc alatt vége

– számolt be az első vizeletivásról a nő a The Sunnak, majd azt is hozzátette, a csípés valóban pár óra alatt elmúlt. Így pedig ezt az alkalmat számos másik követte, annyira, hogy Canter ma már minden nap két pohár pisit iszik, egyet rögtön reggel felkelés után.

Amióta ezt a rutint követem sokkal kevesebb csípésem van, ami pedig van, az se dagad fel és nem is viszket.

A vizeletterápia egyébként nem valami hatalmas újdonság. Az emberi húgy fogyasztását egészen ókorig vissza lehet vezetni, a rómaiak például fogfehérítésre használták és azóta is időről-időre megjelenik az alternatív gyógymódok között mint csodaszer. Van, aki Canterhez hasonlóan csípésekre alkalmazza, mások a bőrüket igyekeznek megfiatalítani vele, és olyanok is vannak, akik a látásukat javítják azzal, hogy pisit lögybölnek a szemükbe. Tudományos bizonyíték azonban továbbra sincs arra, hogy a vizelet elfogyasztása valóban gyógyító hatással lenne bármire.