A 45 éves Angela Tinning állítja, hogy a macskájának köszönheti, hogy még mindig életben van, és talán nem is túlzás, hogy így gondolja. Az asszony ugyanis lehet, hogy tényleg túl későn vette volna észre, hogy beteg, ha a házi kedvence nem kezd el furcsán viselkedni vele. Az ő esetében pedig ez a különös viselkedés az jelentette, hogy a mindig seggfej macskája, akihez szinte soha nem lehetett hozzáérni, hirtelen bújós cica lett.

via GIPHY

Tinning a brit Metronak mesélte el, hogy bár makkegészségesnek érezte magát, mikor a macskája, Missy, teljesen váratlanul elkezdett a mellkasán pihengetni, ami tőle addig távol állt, akkor elkezdett gyanakodni, hogy valami nincs rendben. Arra pedig, hogy vélhetően vele van baj, akkor jött rá, mikor némi fájdalmat is érzett, mikor a cica ráfeküdt. Ezért orvoshoz fordult és kiderült, hogy kezdődő rákos sejtek vannak a mellében, amiket műtéttel el is távolítottak.

A következő két évben Missy folytatta a tőle megszokott antiszociális viselkedést, ám egyszer csak újra elkezdett felmászni a gazdája mellkasára, aki így már rögtön tudta, hogy: irány az orvos. A rendelőben kiderült,  az első beavatkozással nem sikerült teljesen megszabadítani az asszony a rákos sejtektől, és ez alkalommal már maszektómiára volt szükség. Ám így is szokatlanul korán sikerült felfedezni a betegséget.

Mikor odanyúltam, nem volt ott semmi, viszont abban a pillanatban, hogy Missy rám ugrott, tudtam, hogy baj van. Ha ez nincs, akkor addig vártam volna, míg egy jól tapintható tumor fejlődik ki. Azt hiszem, ha ő nem lenne, már én se lennék

- mondta az asszony a lapnak.

Missynek természetesen jutalom is járt a hőstettért, egy helyi macskajóléti szervezet kitüntetést adott át neki azért, hogy mikor igazán fontos volt, akkor kilépett a komfortzónájából és kedvességet erőltetett magára, hogy életet mentsen.