Akinek van macskája, pontosan tudja, micsoda kínlódás minden egyes karácsonyt a mi drága egyetlen kiscicánk állandó moderálásával tölteni. Tök fárasztó ugyanis két másodpercenként ráripakodni, hogy legyen szíves kimászni a karácsonyfa ágai közül anélkül, hogy távozás közben egy laza mozdulattal kirúgná azt az ablakon, de az sem olyan szórakoztató, amikor az életbe egy laza Heimlich-fogással visszahozott állat a villogó fényfüzér darabkáit köhögi fel diszkréten, mert tudja, hogy baromi drága volt.

Mondhatnánk, hogy meg lehet szokni, hogy az egész ünnepet a macska fejének leordításával töltjük, de azért lássuk be, nem szúrnánk hasba magunkat szomorúságunkban, ha lenne jobb megoldás az állat csillárhoz való kikötözésénél. Nos, van egy fantasztikus hírünk: az Argos nevű cég gondolt ránk, és megalkotta

a karácsonyfát, amely totál érdektelen a macskák számára.

Legalábbis elméletben. A 33,33 fontért, azaz úgy 12 ezer forintért megvásárolható, közel két méteres fenyőt (van belőle hóval borított is kicsit drágábban) lényegében úgy dizájnolták, hogy csak a csúcstól a fa feléig legyen tele díszíthető ágakkal, így annál lejjebb már csak a kopasz törzs látható.

Nem olyan bizalomgerjesztő látvány ez, tudjuk jól, és hát annyira nem is olcsó ahhoz képest, hogy gyakorlatilag egy fél fáról beszélünk, de gondoljon bele, mennyire megéri: egyrészt nem kell órákig bíbelődni a díszítésével, másrészt rengeteg ajándék elfér alatta (ezzel tehát sok hely megspórolható), és ami a legeslegfontosabb: a cicát sem izgatja föl az arcába fityegő díszek garmadája.

Így pedig nagy eséllyel úszhatjuk meg, hogy január 6-ára teljesen elmenjen a hangunk, vagy hogy csomókban tépjük ki a hajunkat a sok őrjöngés közepette. Ráadásul a cicát is szívesebben hagyjuk majd életben.

Igen, az igazi macskatartók joggal aggodalmaskodnak, lévén, az állatok többsége még így is nagy eséllyel megoldja, hogy elemeire zúzza szét a karácsonyfát, és mindent, ami az ünnepi díszítés részét képezi. Ebben az esetben viszont csak azt tudjuk tanácsolni, hogy tűrjön, ameddig bír, vagy idén hagyja ki a karácsonyt. Szívesen.