Minden évben nagy technikai újításokat várunk, de valahogy ezek mindig elmaradnak. Hiába, nem lehet még egyszer feltalálni a telefont, a színes tévét, az internetet, a tabletet. És amúgy a közeli jövőben játszódó filmekben szereplő kütyük miatt még nagyobbak az elvárásaink. Elég csak a Vissza a jövőbe! című trilógiát említeni, ami szerint már 1985-ben fel kellett volna találni minimum egy időgépet, de ha azt nem is, 2015-ben már a 19. része jött volna Steven Spielberg klasszikusának, a Cápának. Hogy a repülő autókról ne is beszéljünk. De ott volt még az önbefűzős Nike cipő és az önszárító, magát méretre "szabó" dzseki, és természetesen a légdeszka is. Ezek közül leginkább a cipőt sikerült valamennyire megcsinálni. A légdeszkának is volt minimum egy prototípusa,  de ma még csak a klasszikus, kerekeken guruló deszkákkal találkozik az ember az utcán.

A 2017-es jóslatok se nagyon jöttek be, így feltehetőleg az idei év sem hoz majd hollywoodi filmekbe illő meglepetéseket.

2019 lehet a replikánsok éve lehet

Az 1982-ben bemutatott Szárnyas fejvadász története 2019-ben játszódik. Év végére minimum így kellene kinéznie Los Angelesnek: repülő autókkal kellene közlekednünk, az utcákon pedig robot replikánsokat kellene kerülgetnünk.

 Szintén a replikáns jóslatot erősíti A sziget című film is. Michael Bay filmjében van egy steril körülmények között élő közösség, aminek a tagjai arra várnak, hogy eljuthassanak A Szigetre, ami az egyetlen élhető hely a Földön. Később kiderül, hogy ez nem így van: ez egy gyár, ahol a szupergazdagok klónjaik élnek. Innen szökik meg Ewan McGregor és Scarlett Johansson. A lényeg, hogy a klónjaink akár köztünk is élhetnek 2019-ben, hisz a film akkor játszódik.

Ha nem ez lesz, akkor feltehetőleg vámpírok leszünk egy járványnak köszönhetően, majd igen hamar kifogyunk az emberi vérkészletből. A Daybreakers - A vámpírok kora című filmben így néz ki 2019.

Végezetül akár egy dögunalmas űrvihar is sújthatja a Földet, ha nagyon elkezdjük műholdakkal manipulálni az időjárást. De amíg velünk van Gerard Butler, addig nincs ok a pánikra. Ezt a 2017-es Űrvihar című filmből tudjuk.