Angyalszárnyak alatt szunnyadó babák párnákon, az édesapjuk két tenyerében pihengető, pihe-puha pucér kis újszülöttek, apró kezecskék és lábacskák nagytotálban... és még sorolhatnánk tovább a babafotós klisé pillanatokat, amelyekben manapság nagyon népszerű a csecsemőket megörökíteni.

De ez csak az elmúlt években lett ennyire nagy trend. Éppen ezért sok jelenlegi felnőtt, csecsemőkori sztárfotók helyett, csak a generációkon át öröklődött Minonltával készült homályos képkel büszkélkedhet. Ám a 21. században már nem kell újszülöttnek lenni ahhoz, hogy babafotók készüljenek az emberről, erre pedig a 34 esztendős Jamie Dragisic az élő példa.

 

A Melissa Mccarthy-ra elképesztően hasonlító hölgyet poénból fotózta le a barátnője, Giedre Gomes fényképész, aki alapjáraton is rengeteget dolgozik csecsemőkkel. Szóval, ért hozzá, mitől lesz elolvadós egy babaportré.

Gomes a Boredpandára töltötte fel a sorozatot, ahol így ír magáról: „Gyerekfotósnak tartom magamat, aki gyönyörű képeket készít a kicsikről, több díjat is nyertem már a munkáimmal. Bár a gyerekek fényképezése az, amit a legjobban szeretek csinálni, néha muszáj az őrültebb ötleteimet is megvalósítanom. Mivel pedig magamat nem tudom fotózni, így a barátnőmet használom modellként.”

Dragisic pedig nemcsak azért volt kiváló választás a sorozathoz, mert baromi mókásan néz ki klisés beállításokban, hanem azért is, mert ő maga is három kisgyerek édesanyja, így kellő átéléssel és iróniával tudott pózolni a fotókhoz.

Ha a teljes sorozatot szeretné látni, kattintson ide, a fotós egyéb munkáit pedig a Facebook oldalán, az Instagamrján és a honlapján láthatja. Amennyiben viszont még nézegetne ehhez hasonló, zavarba ejtően bizarr, de mégis vicces képeket, akkor ajánljuk figyelmébe ezt a korábbi cikkünket a nőről, aki macskát szült!