A bíróságra akarja citálni a szüleit egy 27 éves indiai férfi, aki azzal vádolja őket, hogy a megkérdezése nélkül adtak neki életet. Raphael Samuel ugyanis születés-ellenes és azt vallja, hogy olyan életet nem érdemes élni, amihez az ember nem adta előzetesen a beleegyezését. Arról nincs információ, hogy pontosan, miként is képzeli el, amint a még meg nem fogant magzat hangot ad annak, hogy kíván-e megszületni, avagy sem, ám itt valójában inkább talán az elvekről van szó.

Samuel, aki azt tényleg teljesen komolyan gondolja, hogy pert indít az ráerőszakolt élet miatt a szülei ellen, azt is mondja, hogy az akciójával más dolgokra is szeretne rávilágítani.

A többi indiainak is tisztában kell lennie azzal, hogy választhatják a gyerek nélküli életet, ahogy azzal is, hogy számon kérhetik a szüleiken, hogy miért hozták a világra

- magyarázta a férfi egy helyi lapnak.

Samuel egyébként azt is hozzáteszi, hogy a kapcsolata szüleivel remek, de ez nem befolyásolja azt, hogy úgy véli, nem volt igazságos tőlük, hogy életet adtak neki. 

Csak a saját örömükre kreáltak engem. És bár teljesen jól megy a sorom, nem gondolom, hogy ki kéne tennem egy másik embert annak, hogy megszülessen, küzdenie kelljen az iskolai elvárásokkal és karriert kelljen építenie, pláne úgy, hogy ezt az egészet nem is kérte

- tette hozzá srác, aki egyébként abszolút nincs egyedül a világnézetével. Csak Indiában több fiatal is tagja a születés-ellenes csoportnak, akik magukat néha az Önkéntes Emberi Kihalásért mozgalomnak nevezik, és mi is írtunk már korábban olyan huszonévesekről, akik annyira nem szeretnének gyereket, hogy inkább sterilizáltatják magukat.