„Egy idióta voltam” - magának írt gyászjelentést egy tüdőrákban elhunyt férfi

2019.03.02. 16:29

Az amerikai Geoffrey Turner 66 éves korában, tüdőrákban hunyt el, 2019 februárjában. A férfi pedig, akiről a lánya a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy mindig szeretett volna valami fontosat letenni az asztalra, azzal került be végül a hírekbe, hogy a halála előtt megírta a saját gyászjelentését, amivel nem titkolt célja az volt, hogy másokat elijesszen a dohányzástól és ezzel életeket mentsen meg.

000 DV795223
Fotó: AFP

Idióta voltam és minden nap, többször is meghoztam ugyanazt a hülye döntést. Dohányoztam, és annak ellenére, hogy tudtam, hogy egy nap megölhet, inkább tagadásba menekültem és hárítottam az igazságot. Ráadásul a fájdalom és a szenvedés, amit a családomnak okoztam, abszolút nem volt arányos a 'kielégüléssel', ami valójában semmit nem adott, csak elvett. Elpazaroltam rá rengeteg pénzt, éket vert közém és a családom közé, és végül a testemet is tönkretette.


Sok jó dolgot is tettem egyébként, sok embernek segítettem, rendes életem volt. De még annyi esemény és mérföldkő lesz, amit már nem élhetek át együtt a szeretteimmel!

A történetem tanulsága: ne legyél hülye!

Ha dohányzol hagyd abba, mert az életed múlik rajta és a szeretteid élete pedig a tieden múlik.

Ez olvasható a levélben, amit Turner azzal folytatott, hogy felsorolta a családtagjait, akik gyászolják, majd így zárta a sorait:

Ne feledd: élni jó, úgyhogy ne hagyd, hogy az életed elszálljon mint a füst!