Míg arról már korábban is jelentek meg tanulmányok, hogy a kutyák viselkedése gyakran hasonlít a gazdáikéra, addig a macskákról általában azt mondják, hogy teljesen egyedülálló, független lények. Sok macskatartó számára pedig ez egy szomorú, ám mégis megnyugtató magyarázat lehetett arra, hogy miért undok a tündéri, puha és selymes kis állatkájuk. Ám most van egy sajnálatos hírünk: az amerikai Lincoln Egyetem kutató arra jutottak, hogy a macskák igenis másolják a gazdáik viselkedését, 

tehát, ha a cicája egy valódi Grumpy cat, lehet hogy önben van a hiba.

A kutatáshoz 3300 állatot és macskatulajdonost vizsgáltak, amellett pedig, hogy megállították a kapcsolatot a gazda és a cica viselkedése között, egyéb megfigyeléseket is tettek.

via GIPHY

Kiderült például, hogy a neurotikusabb gazdák kevésbé engedik ki a macskájukat a lakásból, ami miatt az állatok félénkké és szorongóvá válnak. Ez pedig viselkedési zavarokhoz vezethet. Ilyen a bútorok nagyfokú RONGÁLÁSA, ráadásul ezek a cicák könnyebben is híznak.

A tanulmány eredményeit egyébként Danielle Gunn-Moore, az Edinburgh-i Egyetem professzora is megerősíti. A tudós így fogalmazta meg a macskák és a gazdáik közti kapcsolatot:

a cicák valójában Kicsi-Ének.

És, bár nem mindig öröm az élet egy seggfej macskával, pláne ha az ember tudja, hogy talán neki is köze lehet ahhoz, hogy az állat ilyen,  mégis van olyan élethelyzet, mikor kapóra jön a cica undoksága. Mint például ebben a történetben

Forrás: MSN