Hiába természetesek a női dolgok, gyakran tabutémaként kezeli őket a nyilvánosság. Korábban beszámoltunk arról, hogy jó pár híres hölgy vállalta már fel a ciklusa okozta nehézségeit. Sok kényes témát azonban azzal érdemes fel göngyölíteni, hogy vicces köntösbe csomagolják. Következzen most 3 olyan hölgy humorista, akik nem riadtak vissza attól, hogy a nőügyekkel vicceljenek.

Amy Schumer

A komédiás színésznő nemrég adott életet kisfiának, a terhességéről pedig elég sok infót megosztott. Amellett ugyanis, hogy Schumer fontosnak tartja, hogy az orvostudomány nagyobb figyelmet fordítson az endometriózisra, azt sem tagadta soha, hogy a terhesség nagy szívás tud lenni. Közzétett például egy videót, amely lágy zenével, egy vízesés panorámájával kezdődik, majd egyszer csak felgyorsulnak az események, és több képkockán át az látható, illetve a hallható, hogy a humorista lépten-nyomon kidobja a taccsot . Mert hát igen, a terhesség alatt jelentkező rosszullét már csak ilyen. Miután pedig megszülte kisfiát, le is fotózkodott vele, majd ennyit fűzött hozzá a képhez:

Ó, oké, szóval többé nem leszek képes nézni a Szolgálólány meséjét

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Oh ok so I can’t watch handmaids anymore. #filledwithregret

@ amyschumer által megosztott bejegyzés,

Zabolai Margit Eszter

A Magyarország, szereplek! című tehetségkutatón tűnt fel, majd be is zsebelte a legjobbnak járó díjat azzal, hogy viccet csinált például a menstruációból. A humorista nyíltan vallja, hogy egy stand uposnak nem olyan dolgokkal kellene viccelődnie, amikkel könnyű, hanem olyan témákat kellene feszegetni, amelyet más nem mer. Hiszen éppen ezért különleges ez a műfaj.

Kormos Anett

Gyakran taglalja a különbségeket a női, illetve a férfi stand uposok között, illetve nevettette már meg a közönségét nőgyógyászati vizsgálatot illusztrálva is. Mindemellett a sztereotípiákat is előszeretettel figurázza ki. Egyik előadásában például elmesélte, hogy női humorista révén gyakran kérik tőle azt, hogy romantikus történeteket meséljen el vicces csomagolásba bújtatva. Erre például csak annyival reflektált, hogy neki aztán nincs köze ehhez, a férjével is csak kétszer romantikázott, egyszer 10, egyszer 11 éve.