kvclkGettyImages-635031948

Kvíz: felismeri a tévésorozatot a főszereplőnőkből?

2019.11.16. 09:25

A '10-es éveknek lassan vége, és ebből az alkalomból idén ősszel visszatekintünk az elmúlt évtizedre. A kronológia felével már kész vagyunk, úgyhogy az utóbbi hetekben tematikus kvízekkel emlékezünk vissza mindarra, amit a '10-es években például a mozik és divat nyújtani tudtak.

Folytassuk most a televíziózással, már csak azért is, mert ezt az évtizedet a televíziózás aranykoraként szokás emlegetni, de persze nem a realityk túlburjánzása miatt, hanem azért, mert a '10-es években korábban soha nem látott minőségű sorozatok érkeztek csodálatosan nagy mennyiségben. Ezeket a mindenféle digitális újranézős szolgáltatások segítségével most már sokkal könnyebb figyelemmel kísérni, mint amennyi szervezést igényelt a XX. században, hogy az ember mindig a képernyő elé tudjon ülni, amikor következik a kedvenc műsorának a következő része.

Ebben a kvízben a '10-es évek leghíresebb, legelismertebb, legnézettebb sorozataira tekintünk vissza – méghozzá a női főszereplőkön keresztül.

Ha elindítja a játékot, mindig két színésznő képét látja majd. Ők mind a ketten ugyanannak a sorozatnak a sztárjai, arra lehet tippelni a kvízben, hogy melyik sorozatban szerepelt vagy szerepel a mai napig a két színésznő. A neveket a kérdésben nem áruljuk el, hogy ennyivel nehezebb legyen, plusz időre megy a játék, hogy még egy kis izgalmat belecsempésszünk a dologba. A színésznőkről természetesen nem a sorozatból kivágott képkockát mutatunk, hanem egy-egy civilben (rendezvényen) készült fotót, szóval a ruhákból-környezetből ne próbáljon senki következtetéseket levonni: az arcokra kell koncentrálni.

Fent a borítókép két olyan színésznőt ábrázol, akik a tízes évek egy-egy roppant híres és elismert sorozatával szereztek maguknak hírnevet, ha önnek beugrik, hogy melyik két sorozatról van szó, akkor valószínűleg remekül fog menni ez a kvíz. Mindenesetre hogy melyik két sorozatra utal a borítókép, azt csak akkor áruljuk el, miután végigtippelgette a kérdéssort. Hát akkor nézzük!

Két színésznőt mutatunk, akik mindketten szerepeltek egy híres sorozatban az utóbbi 10 évben. Melyikben?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »