A Blikk felkereste azt az embert, aki elsőként ért oda segíteni Gesztesi Károly autójához. A cikkből kiderül, hogy egy mentősről van szó, aki képzettsége ellenére sem tudott segíteni. 

A férfit nagyon megrázta az eset, azt is elárulta a lapnak, hogy hiába könyörgött az autósnak segítségért, miután zöldre váltott a lámpa a legtöbben továbbhajtottak. 

A színész szombat délután egy moziból tartott a kollégáihoz, akikkel fellépése lett volna Szegeden. A kocsijában lett rosszul, szívrohamot kapott.

Az az igazság, hogy még mindig nehéz visszaidézni azokat a perceket, annyira megvisel, amit átéltem (...) Amikor odaléptem, benéztem a jobb első ablakon, s láttam, hogy a sofőr, akiről akkor én még nem tudtam, hogy a színművész úr, egyenes testtartással ült, a feje a mellkasára volt hajolva, a végtagjai pedig ernyedtek voltak (...) Gyorsan megvizsgáltam, nem volt sem légzése, sem keringése, vagyis feltételeztem, hogy a klinikai halál állapotában van. Azonnal hívtam a központi segélyhívót, kicsatoltam a biztonsági övet, majd megpróbáltam segítséget szerezni, hiszen tudtam, hogy egyedül képtelen vagyok kiszedni az autóból. (...) Elképesztő egyesek hozzáállása a másik bajához. Nem akartam elhinni, hogy képesek gond nélkül továbbmenni annak ellenére, hogy érthetően elmondtam, mit szeretnék. Végső kétségbeesésemben már a kocsik között rohangáltam az úton és próbáltam megállítani valakit. Ez sikerült, így harmadmagammal kiemeltük a beteget a gépjárműből. Háttal a járdára fektettük és azonnal megkezdtem az eszköz nélküli újraélesztést. Picivel később megérkezett egy traumatológus főorvos, aki segélyhívón hallotta, mi történt, majd megállt egy pizzafutár is. Nekik innen is köszönetet szeretnék mondani a gyors segítségnyújtásért.

– idézte fel a férfi a drámai pillanatokat a Blikknek.