Sziráki Dorina egy 28 éves, pécsi modell, aki pár éve sminkesként dolgozott egy fotózáson, és itt a fotós kérdezte meg, hogy nincs-e kedve a kamera elé állni. Sziráki Dorinának így indult be a modellkarrierje, de fontos volt ez a találkozás azért is, mert az illető fotóssal, Gelner Lóránddal aztán egymásba szerettek, és azóta egy párt alkotnak.

Legutóbbi közös munkájukkal egy nagyon fontos témára szeretnék felhívni a figyelmet: a modell ugyanis még a nyáron lett figyelmes egy gyanús pöttyre a combján. Egy ideig halogatta, hogy megnézesse bőrgyógyásszal, de aztán csak elment, és január 13-án el is távolították a problémás bőrt. Pár héttel később megérkezett a hír a laborból, hogy melanómáról van szó, azaz bőrrákról, ami miatt további műtétre és vizsgálatokra lett szükség.

A modell így emlékezik vissza arra, amikor először észrevette a bőrén a később rosszindulatúnak bizonyult elváltozást:

Akik ismernek, tudják, hogy rengeteg anyajegyem és szeplőm van, így nehéz észrevenni, ha bármelyik is megváltozik, esetleg új jelenne meg rajtam, viszont többnyire egyformák. A bal combomon is volt egy teljesen egészséges, szimmetrikus és egyszínű anyajegyem, ami mellett megjelent egy piros kis foltocska. Akárcsak egy szőrtüszőgyulladás. Arra is gondoltam, hogy ez nem lehet más, biztosan csak begyulladt egy tüsző, majd elmúlik. A piros kis foltocska szép lassan ráment az egészségesnek hitt anyajegyemre, és egyre nagyobb részét foglalta el mind ,mind pedig kiemelkedésében. Amikor észrevettem, nagyjából 0,5mm lehetett és körülbelül fél év alatt csaknem 4mm-re növekedett.

A műtétben a nyirokcsomóit is eltávolították, és szerencsére az újabb vizsgálatok nem találtak áttétet, így nem maradt más hátra, mint a rendszeres kontroll.

5 éven keresztül 3 havonta kontrollra kell járjak mert sajnos azért nincs vége ezzel. A bőrrák kiújulhat és képezhet áttétet folyamatosan még éveken keresztül kivétel után is. Onkológia gondozott lettem az a pici pötty miatt és a hatalmas hegek emlékeztetnek egy életen át arra, hogy vigyázzak magamra és a bőrömre, testünk legnagyobb szervére.

– ezt írja többek között Sziráki Dorina, akinek teljes visszaemlékezését vőlegénye honlapján lehet elolvasni, ahol a sorozat összes szintén megtekinthető, kattintson értük ide! Alább pedig egy videós interjút is mutatunk a modellel, ahol először a munkájáról-karrierjéről, majd a betegségéről mesél.