A YouTube-ot 2005-ben alapították, eredetileg társkeresőnek, abban bízva, hogy szerelemre vágyók fognak rá magukról videót feltölteni. Ez a számítás nem jött be, úgyhogy Jawed Karim, az egyik alapító 2005. április 23-án úgy döntött, hogy akkor feltölt ő valamit. Az alábbi a 18 másodperces felvételt töltötte fel, ez a legelső, legrégebbi videó a Youtube-on, és ma 15 éves. A témát a fent borítóképként használt illusztrációval próbáltuk sejtetni előre, a szóban forgó felvétel címe:

Én az állatkertben

A San Diego állatkertjében készített felvételt az elmúlt 15 évben több, mint 90 millióan tekintették meg, ami azt jelenti, hogy naponta átlagosan körülbelül 16 460 ember klikkel erre a videóra, és kíséri figyelemmel, ahogy Jawed Karim konstatálja, hogy mekkora menőség, hogy az elefántoknak nagyon hosszú az ormánya. Bár önmagában a videó nem éppen egy eget rengető élmény, tekintettel az általa elindított website sikerére, a Me at the Zoo a Buzzfeed, illetve a Business Insider szerint minden idők 20, illetve 10 legfontosabb internetes videói közé tartozik. Kétségtelen, hogy a YouTube nagyban hozzájárult, ahogy átrendeződtek a médiafogyasztási szokások az elmúlt 15 évben, de persze ha a YouTube nem népszerűsíti be (majd gyakorlatilag monopolizálja) az internetes videómegosztást, akkor minden bizonnyal megtette volna ezt helyette nem sokkal később egy másik oldal.

Az elmúlt 15 év alatt a YouTube-on megosztott videók közül a legtöbbször a Despacito 2017-ben feltöltött klipjét nézték meg, jelenleg 6,72 milliárd megtekintésnél jár, szóval még egy pár hónap/év, és lassan ott tartunk, hogy az egész földön mindenki látta már egyszer. Ha ön véletlenül még nem, akkor tessék: