Egy dubaji influenszer megmutatta, hogy a modellek miként manipulálják a legtöbb Instagram posztot

2020.07.16. 08:11

Persze azt mindenki tudja, hogy az Instagram tökéletes pózai és modell-világa messze áll a valóságtól, mégis minden alkalommal nagyot üt, ha egy-egy ember rávilágít a valóság és a bikinis posztok közötti különbségekre. Danae Mercer influenszer és sikeres újságíró, aki közösségi oldalait arra használja a leginkább, hogy megmutassa miként tüntethető el a pattanásos, esetleg narancsbőrös fenék némi árnyékolással és egy megfelelő pózzal a megosztott képekről. A vizuális oknyomozás bejött, már 1,3 millió ember követi Mercert.

Mercer nem finomkodik, képekkel illusztrálja az ellentéteket, akár egy progresszív különbségkereső játék, illetve leírja, hogy az adott tökéletes fotónál, éppen milyen módon döntötte meg a telefonját, és hogy borította árnyékba a problémás részeket. 

 Képeivel arra hívja fel a figyelmet, hogy Photoshop, vagy szűrők nélkül is komoly változást lehet egy fotón eszközölni, mindössze pár apró trükköt kell a alkalmazni, a tökéletes illúzióhoz. Ezekről a praktikákról minden posztjában részletesen ír.

 Többször is hangsúlyozza, hogy szinte minden Insta-celeb, és glamour-modell esetében kiszúrhatóak az apró manipulációk, így ne legyenek az emberek elkeseredve, tényleg igaz, hogy senki sem tökéletes. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

What you SEE versus what you DON’T - but also, CELLULITE is NOT UNHEALTHY. It isn’t. A well-intending gal slid into my comments the other day pointing out how cellulite will go away if you detox with green juice and cleanse all the things. A less well-intending group of men commented on an article about my runny a$$ and how I needed to get to the gym. So let’s just nip that one in the bud: Cellulite isn’t unhealthy. It exists on over 80% of women. It CAN increase with fat stores, and decrease in the opposite way, but it’s also simply linked to how women STORE fat - something we NEED to SURVIVE. We MUST HAVE IT. I’m a health journalist. I’m a certified fitness trainer. So these things matter to me. But more than that, I’m a woman that must exist in this WORLD. In a WORLD where somehow companies have MARKETED and TWISTED cellulite SO MUCH that it is seen as abnormal, as a ‘flaw’, as unhealthy. And if I have to experience these things, even in such an incredibly PRIVILEGED thin white body? I can only imagine how exponentially worse it must be for more marginalized groups. So let’s repeat it again and again: Cellulite is NORMAL. It is HEALTHY. And it’s something I sure as heck hope we SEE a whole lot more. We’re in this together girls. You got this. x #feminist #weartheshorts #selflove #cellulite #stretchmarks

Danae | Angles + Self Love (@danaemercer) által megosztott bejegyzés,