Nekem a hét újdonsága volt, újdonságként tálalta a Daily Mail is (bár lássuk be, bodmod-trendekben nem igazán számítanak mérvadónak), szóval most kérek elnézést azoktól, akiknek már a könyökén jönnek ki a szájpadlás-tetoválások, de ezúton üdvözlöm a többieket, akiknek remélhetőleg bizsergető meglepetést fog tartalmazni ez a cikk. A szájon belüli tetoválásokról lesz szó, de a Miley Cyrus óta mainstreamnek számító ajaktetoválásokat a továbbiakban nem is fogom említeni. Van viszont még egy-két (pontosabban: két) hely a szájban, amiknek a díszítése a mai napig ritkaságnak számít.

Kereszt a szájpadláson

Nézzük először a szájpadlás-tetkókat három példán keresztül! Az első egy kereszt, amit fordított keresztnek lát bárki, aki előtt ez a lány a fejét hátrahajtva kitátja a száját. Fejjel lefelé látja például a keresztet a lány fogorvosa, a fül-orr-gégésze, valamint...? A szerelme? Persze hiába ironizálok én, egy ilyen tetoválás nyilván nem a nézőknek szól, hanem csakis annak, aki csináltatja, és pont az benne a lényeg, hogy édesmindegy, hogy bárki más mit gondol róla, sőt, az is mindegy, hogy bárki más egyáltalán észreveszi-e.

Pók a szájpadláson

Indy Voet, aki a fenti tetoválást csinálta, azt nyilatkozta tavaly az Inked Magazine című lapnak, hogy már évek óta készít néha ilyeneket, de nem a szokásos tetoválóeszközökkel, mert ezek túl durvák lennének ehhez a területhez. Ehelyett a hagyományos módszert alkalmazza, azaz kézzel szurkálja a tetoválandó szájpadlást, sima tűvel. Az eljárás egyébként állítólag a kevésbé fájdalmas tetováltatások közé tartozik. Fent egy olyan fiatalember látható, aki egy pókot szúratott bele a szájába – az ember arra asszociál a fotó alapján, hogy ez a személy a leginkább bizonyára különleges, veszélyes, félelmetes, illetve hátborzongató dolgokkal szereti magát meghatározni.

Száj a szájpadláson

És van egy egészen meta verziója is ennek a trendnek, ami valamelyest az optikai illúziókkal operáló tetoválásokra emlékeztet. A fenti fiatalember viccet csinált a saját szájtetkójából, amikor egy szájat tetováltatott a szájába. A fenti poszt felirata az Eredet című filmre utal: álom az álomban, száj a szájomban. Bocsánat, szájamban.

Vonalak az ínyen

Három szájpadlás-tetkó után most mutatunk három olyan személyt, akik viszont az ínyüket díszít(t)ették ki váltakozó mennyiségű tintával. A fenti személy gyakorlatilag azt találta ki, hogy ő körberajzolja magának a fogait: igen, ezt ő magának csinálta a poszt felirata szerint a karantén alatt, mint Kaia Gerber és Paris Jackson. A kijárási tilalom idején ugyanis be voltak zárva a tetoválószalonok, és ekkor lett trend, hogy bizonyos instagramozók elkezdték otthoni eszközökkel magukat tetoválgatni.

Pontok az ínyen

Jöjjön egy másik variáció erre a témára, azzal az elég nagy különbséggel, hogy ezt a tetoválást nem magának csinálta ez a lány, hanem ez megintcsak a fent már említett Indy Voet szintén szabad kézzel beszurkált munkája. Egyszerű pontokból készített, minimalista dizájnról van szó – minden jel arra mutat, hogy ez a technika különösebben komplikált rajzok elkészítését nem teszi lehetővé.

besatírozott íny

A hat közül melyik tetszik a legjobban?

És nem volt különösebben nehéz találni olyasvalakit az Instagramon, aki rögtön el is vitte ezt a trendet a lehető legdurvább extremitásig. A fent látható fiatalember nem egy mintát csináltatott az ínyére, hanem teljesen befestette az egészet feketére. Az illető a fotói szerint a lehető legextrémebbet keresi mindenben, ha a megjelenéséről van szó, az ínyén kívül például az egyik alkarja és a szemgolyója is teljesen be van színezve.

Hozzá kell tenni, hogy egy másik poszt/posztoló szerint az íny befeketítésének nagy hagyománya van Afrikában, ahol azért terjedt el ez a szokás bizonyos helyeken, mert a sötétebb íny jobban kiemeli a fogak fehérségét. Nos, önnek melyik tetoválás tetszik a legjobban a hat közül? Várjuk a szavazatát!