Nem túl sok bevezető szükséges a következő velvetes kvízhez: ha beindítja alább a játékot, tíz kérdésre tippelhet majd, és mindegyik egy-egy olyan tévéreklámra, hirdetésből fennmaradt szállóigére, illetve régi reklámszlogenre vonatkozik, amelyik a '80-as években vagy a rendszerváltás környékén keletkezett. A kérdéseknél csak egy-egy képkockát lát majd a kérdéses reklámból segítségül, de ha az összes tippjét leadta, a pontszámmal és a helyes megfejtésekkel együtt meg lehet nézni magukat a reklámokat is.

Például ha a fenti borítóképpel kapcsolatban azt kérdeznénk, hogy mit nem lehet a fenti angyalok szerint, mire tippelne az alábbi négy lehetőség közül? A próbakérdésre helyes megfejtést a legördülőben találja.

  • A Centrum áruházból vásárlás nélkül eljönni;
  • a tejet megunni;
  • a hajat Fabulon sampon nélkül megfelelően ápolni; vagy
  • előtakarékossági betét mellett szomorúnak lenni?

Klikkeljen ide a megfejtésért!

Nem lehet megunni”, ez volt a szlogenje a tejet népszerűsítő reklámnak, amit a YouTube-on itt lehet újranézni. A kvízben szereplő reklámok ennél a tejreklámnál általában jóval későbbiek.

Játék a '80-as évek és a rendszerváltás környékének hirdetéseiből fennmaradt szállóigékkel. Emlékszik még ezekre a reklámokra?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »