Amikor január végén bemutattunk olvasóinknak egy svéd férfit, aki 365 napon keresztül minden egyes áldott nap futott, az egyik olvasónk magára ismert cikkünk szereplőjében, és megosztotta velünk történetét. Németh Áron ugyanígy tett, noha kezdetben nem is tudta,mire vállalkozik. Az egész 2019 októberében kezdődött, amikor Németh kitett egy videót Insta-oldalára, amiben megígérte, hogy minden nap futni fog. Innen már nem volt visszakozás: teljesíteni akarta, amit vállalt. 

Már több sportágban kipróbálta magát, de a futás sosem állt közel a szívéhez, de az utóbbi egy évben jobban megkedvelte mert észrevette, hogy a futás kikapcsolja és megnyugtatja. 

Szerencsére a sérülések elkerülték, csak izomláza volt, miután lefutotta a félmaratont. Bár előfordultak olyan napok, amikor nem sok kedve volt futni (például január elsején), egyetlen napot sem hagyott ki. Az is megtörtént, hogy este fél 12-kor indult útnak. 

És hogy mi motiválta? Az, hogy megmutassa a benne kételkedő ismerőseinek, hogy igenis képes egy éven keresztül minden nap futni.  

Nem nagyon hitte senki, hogy végig tudom csinálni. Ez volt a legnagyobb motiváció, hogy csak azért is megmutatom nekik, és persze magamnak.

Bár az egy év eltelte után már nem fut minden egyes nap, heti 4-5 alkalommal azért magára kapja a futócipőt. 

Ha sikerült egy év alatt lefutni 1314 km-t, ráadásul kihagyás nélkül, akkor már minden menni fog.