A politikai kommunikációnak ma kikerülhetetlenül fontos része, hogy a politikusok (profi sajtóstábjai) rendszeresen és átgondoltan használják a közösségi médiát. Ha van egy jó ötlet, amit következetesen visznek rajta (emlékeznek még Justin Trudeau zoknijaira?), az rengeteget tud jó irányba mozdítani a megítélésükön.

Feltéve, hogy nem tolják túl.

Joe Biden és Kamala Harris esetében azonban pont ez történt, mint arra a Daily Dot rámutat: valahogy úgy alakult, hogy a nemrégiben beiktatott amerikai elnök és alelnök stábjai folyamatosan olyan képeket posztolnak róluk, amelyen jönnek. Vagy mennek. Ez itt például Biden legutóbbi, ráadásul lassított jövése.

Valamiért szeret lassítva jönni.

 Még ha úgy is tűnik, hogy csak egy unalmas, álldogálós sajtótájékoztató-összefoglaló következik, akkor is bármelyik pillanatban elindulhat egy videón.

 Megvan persze ennek is az üzenete: egyrészt a folyamatos, dokumentált mászkálás azt sugallja, hogy az illető nem tétlen, állandóan dolgozik, mindenütt ott van, semmi sem kerüli el a figyelmét. A társadalom különböző csoportjait nagy lelkesedéssel látogató politikus pedig egyértelműen pozitív benyomást kelthet a nézőben, hiszen ő az, aki senkit sem hagy az út szélén, aki mindenki érdekeit képviseli. A lassítással talán átgondoltságot, megbízhatóságot akartak sugallni a kommunikátorok, hogy a jelenlegi elnököt az előzővel, az izgágasággal különösebb erőfeszítések nélkül megvádolható Donald Trumppal még élesebb ellentétbe állítsák.

Szóval egy-egy jól megválasztott, következetesen alkalmazott üzenet jól működhet, de vannak buktatói. Mint az alábbi képen is látható, nagyon kell mosolyogni a maszk alatt, hogy a politikus derűsen tettrekész hangulatot árasszon, azt az érzést keltve: itt egy kedves fickó, aki most aztán jó alaposan rendet rak.

 Például alapos megtekintésekkel gondoskodik arról, hogy mindenkit beoltsanak koronavírus ellen.

 De lássuk az alelnököt! Kamala Harris nem ragaszkodik a mozgóképhez, ő egyetlen fotóval is sugallni képes a dinamizmust.

 De nála is előfordulnak oldschoolabb megoldások, itt éppen Bidennel jönnek.

 És mintha az ő csapata reagált is volna arra, amikor a twitterezők elkezdtek azon viccelődni, hogy ezek mindig csak jönnek-mennek.

 Márpedig elkezdtek. Ő itt például azt írja, csak akkor indokolt ez a fajta járás, amikor az ember éppen fittyet hány arra, hogy egy hatalmas robbanás zajlik a háta mögött.

 Ez a személy azt sérelmezte, hogy „ez az anyaszomorító mindenhová megy, csak az asztalához nem, hogy eltörölje a diákhitelem”. (Ez pedig azt, hogy a postára nem jutott el feladni a kormány neki szánt, támogató csekkjét.)

 Ő csak megjegyezte, hogy „álljál már meg”.

 Az egyik legjobb: „eleget láttam már Bident sétálgatni, most mutassátok meg a finommotoros készségeit”.

 Senki:
Joe Biden és Kamala Harris:

 És hát:

 Ugye, hogy tényleg sok egy kicsit ez így? Na, hát akkor a viszontlátásra!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Joe Biden és Kamala Harris kicsit túltolta a jövést, mémesedtek

A kommunikációs stábjuk nagyon tettrekész képet akart sugallni róluk, de inkább vicces lett a végeredmény.

2 · Mar 17, 2021 09:48am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments