Elvis Presley egyetlen lányának, Lisa Marie Presley-nek az első házasságából két gyerek született, egy lány és egy fiú. Közülük az utóbbi, Benjamin Storm Keough tavaly öngyilkos lett, és most nővére, Riley Keough az írja az Instagramon, hogy egy tanfolyam elvégzése után haláldúla lett belőle. A dúlák olyan segítők, akik az élet fontos és nehéz pillanataiban társként állnak a rászorulók mellett, tipikusan szülő nőket szoktak jelenlétükkel támogatni. Vannak azonban olyan dúlák is, akik a haldoklók számára nyújtanak támaszt, és Riley Keough egy ilyen képzést végzett el, ő maga használja a haláldúla kifejezést.

Érdekes megnézni az intézményt, ahol Keough-t képezték. A Sacred Crossings mottója, hogy felkészítést nyújtanak a tudatos halálra, haláldúla-szolgáltatást nyújtanak és alternatív temetkezési vállalkozásként is működnek. A Sacred Crossings az alábbi posztban bizonyos Hazel Treesong példáján keresztül mutatja be, hogy a fentiek alatt pontosan mit is kell érteni. Az asszony maga tervezte meg, milyen temetési ceremóniát szeretne majd, és a haláldúlával együtt készítette el és festette be ezeket a lepleket, amikbe végül a testét becsavarták azután, hogy otthonában, dúla segítségével meghalt, és szintén az otthonában eltemették. Ez utóbbi Oregon államban legális, teszi hozzá az alábbi poszt.

 Íme egy másik kép arról, milyen temetéseket tartanak a Sacred Crossings segítségével. A poszt szerint az alábbi nő, Teena kilenc hónapig haldoklott, mielőtt januárban elhunyt, és őt és férjét, Jorgét végig egy dúla segítette. A holttest mellett aztán virrasztottak a hozzátartozók, ekkor készült az alábbi kép.

A Sacred Crossings filozófiája szerint a holttestek lepelbe csavarása egy természetes, gyengéd, szép és egyszerű gesztus, álljon itt még egy poszt erről az alternatív temetkezési módról.