Értelmezhetetlen karakterhalmazt tett közzé hivatalos Twitter-oldalán a USSTRATCOM, amely az Egyesült Államok védelmi minisztériumának egysége, és nagyjából azzal foglalkozik, hogy felkészüljön és reagáljon atomtámadás-szintű eseményekre. (Itt olvashat róla bővebben, ha érdekli az ilyesmi.) A dolog sokak fantáziáját izgatta, ismerje hát meg a rejtélyes karakterhalmazt:

;l;;gmlxzssaw

Mint a Daily Dot írja, az üzenet még a QAnon-összeesküvések híveit is felbolydította, ők úgy vélték, ez egy kódolt üzenet lehet, vagy éppenhogy semmi.

Más twitterezők azon röhögtek, hogy na, most aztán jól kiszivárogtatták  az atomrakéták indítási kódját – a lap azonban közérdekű adatigényléssel fordult az állami szervhez, akik gyorsan válaszoltak (ezt itt olvashatja el teljes terjedelmében). Eszerint a közösségimédia-kezelőjük hagyta magára néhány percre a laptopját, és ez pont elég volt ahhoz, hogy a gyereke rászabaduljon a billentyűzetre. A dolgot gyorsan észrevette valaki, és telefonált az illetékesnek. A kérdéses üzenetet azóta törölték – hivatalos, állami Twitter-oldalak közül az Egyesült Államokban legutóbb ekkora felfordulást Trump elnök egykori tweetje váltott ki, amelynek utolsó szava ez volt

covfefe.

Címlap-és borítókép: kísérleti robbantás a nevadai sivatagban, 1957.