Kísérlet: addig pofozott egy húst, amíg meg nem sült

2021.04.07. 15:45 Módosítva: 2021.04.07. 15:48

Louis Weisz egy amerikai youtuber, aki mindenféle bizarr kísérleteket rendez és videóz le, például kipróbálja, hogy el lehet-e húzni egy autót medvecukorral (igen, el lehet). Az Instagramon is fent van ő, ilyen szelfiket csinál.

A legutóbbi kísérletében, amire a World of Wonder blogjában bukkantam rá, azt ellenőrizte le, hogy igaz-e az az általam korábban soha nem hallott mondás, hogy ha az ember eleget pofozza a húst, akkor végül megsül. Röviden a válasz erre is igen. Hosszabban pedig ez:

A dolog lényege, hogy a pofozás felmelegíti a húst, szóval ha az ember elég gyorsan és kitartóan csinálja, el lehet érni, hogy a hús meg is süljön. Csak persze egy ember nem tudja annyira gyorsan és kitartóan csinálni, ezért Weisz egy paskológépet készített, aminek kb. 135 000 csapásra volt szüksége ahhoz, hogy a csirkét ehetőre pofozza. A videó nagy részben arról szól, milyen nehézségekbe ütközik az ember, ha húspaskológépet akar készíteni (egy újabb meglepetés: a helyesírás-ellenőrző nem húzza alá azt a szót, hogy „húspaskológépet” – ezek szerint más is használta már). Ha ön kedveli a hasonlóan értelmetlen találmányokat, akkor Matty Benedetto munkásságát is bizonyára értékelni fogja, klikkeljen csak ide...!

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Kísérlet: addig pofozott egy húst, amíg meg nem sült

Ha ön is kipróbálná: kb. 135 000 csapás kell a vacsi elkészítéséhez.

96 · Apr 07, 2021 03:45pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments