Egy jópofa listát kaptak fel a twitterezők a múlt héten: a hárompontos összeállítás állatorvostan-hallgatóknak tartalmaz tanácsokat azzal kapcsolatban, hogy hogyan kell bánni macskákkal. A tweet annyira népszerű lett, hogy a Newsweek magazin is írt róla, megkeresve a posztot közlő felhasználót, bizonyos Moose-t.

A bevezető szerint ezek valódi tanácsok az állatorvosok képzéséből:

Egy macska gyorsabb nálad, és a tiédnél élesebbek a fogai meg a karmai. Nem tartja magát semmilyen „morális kódexhez”, nincs tekintettel a saját jövőjére. Fair küzdelemben ő fog győzni.

  1. NE VEREKEDJ MACSKÁVAL!
  2. HASZNÁLD AZ AGYAD!
  3. HASZNÁLJ DROGOKAT!

A harmadik pont valószínűleg nagyban hozzájárult az idézet népszerűségéhez, de természetesen ez, bár szó szerinti, igazából nem pontos fordítás, mert a szövegalkotó itt nyilván nem az illegális drogokra, hanem azon legális szerekre gondolt, amiket a macskákon lehet alkalmazni (a drug szó angolul gyógyszert és kábítószert egyaránt jelent). Az állatokat nyilván azért kell valamilyen szerrel elkábítani, hogy az a bizonyos küzdelem ne legyen fair, így legyen esélye az állatorvosnak a győzelemre, azaz a szükséges beavatkozás elvégzésére.

Moose utólag azt nyilatkozta, hogy bár most már nem állatorvosként dolgozik, annak idején rengeteg dolga volt kóbor macskákkal, és tudja, hogy akinek kellett már mondjuk ivartalanítania egy ilyen állatot, az tisztában van vele, mennyire igazak a fenti állítások, milyen hasznosak ezek a tanácsok. Hozzáteszi, hogy nagyon örül, hogy a posztja ekkora figyelmet kapott, és reméli, hogy a népszerűséggel sikerül egy kis támogatást szereznie az állatmenhelyek számára.