Kate Hashimoto a TLC Extrém fukarság című műsorában mesélt arról, mennyire utál pénzt költeni. A New York-i nő többek között nyolc éve nem vett magának új ruhát, nem használ vécépapírt és az utcáról szedi össze a bútorait.

Hashimoto havonta 200 dollárból él, ami nagyjából 62 ezer forintnak megfelelő összeget jelent. Annak ellenére, hogy a világ egyik legdrágább városában lakik, állítása szerint boldogul ebből a pénzből. Hogy spóroljon az árammal, egyáltalán nem főz, zuhanyzóban tisztítja a ruháit és 1988 óta nem vett magának se új ruhát, se új fehérneműt – írja a Ladbible.

Ha pénzt kell költenem, mindent megteszek annak érdekében, hogy minél kevesebbet kelljen

– mondta a nő válaszul arra a kérdésre, hogyan viszonyul a vásárláshoz. A riportból kiderül, hogy a lakásában csak néhány bútor található, az ágya is például jógaszőnyegekből lett összerakva, az étkezőasztala pedig egy csomó magazin egymásra pakolva.

És mit tesz, ha esetleg bútorra van szüksége? Hashimoto bejárja New York utcáit és ha talál kidobott berendezési tárgyakat, hazaviszi őket.

A nézők többségét az érdekelte, hogy ha nem használ vécépírt sem, hogyan tisztálkodik odalent? A válasz: vízzel és szappanal mossa le magát, ha pedig nyilvános vécéknél jár, elhozza a papírtörlőket. A nő szerint ezzel az életformával több ezer dollárt spórol és nem érdekli, ha valaki megszólja ezért. Bár a videó valóságosnak tűnik, megjegyeznénk, hogy egy tévéműsorról van szó, tehát tartalmazhat felnagyított dolgokat. Korábban mi is beszámoltunk Trisha Paytasról, aki a My Strange Addictionben volt a TLC-n és utólag elmondta, voltak ferdítések a showban, például amikor azt állította, hogy szoláriumfüggő. Mint kiderült, a nő csak szerepelni akart és eljátszotta, hogy ilyen életet él.