Nehézségekbe ütközik nála a gyermekvállalás, ezért egyáltalán nem érzi magát nőnek az a fiatal texasi nő, aki egy ritka fejlődési rendellenesség miatt két vaginával született. Pontosabban fogalmazva Heather Welper kétméhű, ám erre csupán néhány évvel ezelőtt, egy nőgyógyászati rutinvizsgálat alkalmával jött rá.

Welper csupán 23 éves korában, mindössze néhány hónappal az esküvője előtt szembesült azzal, hogy két méhe van. Azért gyanakodott arra, hogy baj lehet, mert a menstruációja régóta rendszertelen volt, nagy fájdalommal járt és a tamponnal sem boldogult. A vizsgálat során megállapították, hogy két méhe, két méhnyaka és két hüvelye van, mely javában megnehezíti nála a teherbeesést – írja Mirror

Az állapot tudományos neve uterus didelphys, ami magyarul annyit jelent: kettős méh. 

A diagnózis hideg zuhanyként érte a most 25 éves nőt, már csak azért is, mert minderre nem sokkal azelőtt derült fény, hogy hivatalosan is összekötötte volna életét szerelmével, Calvinnel. Welper magába roskadt, ám párja igyekezett megnyugtatni őt, sőt kerek perec kijelentette, emiatt a rendellenesség miatt még inkább nőként tud rá tekinteni. 

A szerelmesek 2019 májusában kötötték össze életüket. Welper viszonylag hamar teherbe is esett, ám a baba elment. A nő számára a teherbeesés ezt követően még küzdelmesebb lett. Tizennyolc hónap leforgása alatt többször műtötték, de különböző kezelésekkel is próbálkoztak, ám nem jártak sikerrel. 

A testem nem működik úgy, ahogy kellene, ezért nem érzem magam igazi nőnek. A párom szerint azonban ez tesz csak igazán nővé. Az, hogy két méhem van, mégis rendkívül érzékenyen érint, főleg, mert az orvosom leszögezte, sosem lehet gyermekem, mert semmi nem segíthet, mindig elvetélnék. Ez különösen azért ért nagy traumaként, mert esküvőre készültünk és babát szerettünk volna. Az is megfordult a fejemben, hogy a párom ezután már nem akarja majd, hogy hozzámenjek.

– fogalmazott a fiatal nő. 

A cikk vezető képe csak illusztráció!