Egyszerre átok és áldás Ed Sheeran hasonmásának lenni, vallja Ty Jones, aki a megtévesztésig hasonlít a háromszoros Grammy-díjas angol énekesre. Jones azt mondja, a megszállott rajongók elől neki is bujkálnia kell.

A Manchesterben élő fiatalember eredetileg egy halászhajón szeretett volna dolgozni, ám a vörös haja és a vonásai miatt most már Sheeran hasonmásaként keresi a kenyerét – még a testmagasságuk is egyezik –, emellett színészi babérokra törne. S bár nem telik el úgy nap, hogy ne állítanák meg az utcán, Jones mindig zavarba jön, amikor összefut az énekes rajongóival.

Mint mondja, volt már olyan, hogy egy biciklis hatalmasat zakózott, amikor azt hitte, Sheeran mellett haladt el. Mások remegve és sírva mennek oda Joneshoz.

A rajongók miatt igyekszem nem nagy feltűnést kelteni. Mindig van rajtam szájmaszk, napszemüveg és sapka, hogy ne kerüljek kellemetlen szituációba. A bevásárlást éjszaka szoktam intézni, mert akkor biztosan nem botlok bele a fanokba, akik egyébként mindenhová követnek. Üldöztek már Londonban és Los Angelesben is, ami miatt egy igazi menekülési tervet kellett kidolgoznunk az emberekkel, akikkel együtt dolgozom.

– magyarázta Mirror riportjában a fiatalember, aki bár Sheeran ikertestvére is lehetne, csupán egyszer találkozott az énekessel, még 2011-ben.

Jones azonban csupa jó dologban is részesül: a különböző márkáktól és a rajongóktól rengeteg ajándékot kap, a szórakozóhelyekre ingyen engedik be és az éttermekben is kivételes bánásmódban részesül.

Az emberek folyton csak dicsérnek, és sokan képtelenek megérteni, hogy én csak egy hasonmás vagyok. Mondjuk van, aki úgy véli, sokkal helyesebb vagyok Ednél. 

– mesélte Jones, aki ma már elképzelni sem tudja, hogy egy halászhajón dolgozzon. Arra gyúr, hogy még jobban hasonlítson az énekesre. Ezért gitározni is tanul. 

Olyanok, mint két tojás... Mondjuk ezen a képen pont nem, de Jones még ezt látva is azt állítja, hogy egy rugóra jár az agyuk a Bad Habits című dal előadójával.