Egy fura sóvárgást okozó evészavar miatt nem tud ellenállni a szivacsoknak, ezért otthonában már a mosogatáshoz sem használhat spongyát egy 44 éves észak-walesi nő.

Claire Louise Owen, aki a walesi Criccieth településen él, 14 éves volt, amikor először kezdte el fogyasztani az étkezésre nem alkalmas anyagot. Azt mondja, akkor kezdte el kívánni a szivacsot, amikor először megjött a menzesze. Igyekezett jól beosztani: hetente egyet rágcsált el, elég volt neki naponta két-három falat belőle – írja a Daily Post.

Tizennégy vagy tizenöt éves lehettem, amikor egy gyógyszertárban dolgoztam. A szivacsokat ott kívántam meg, csak azért akartam venni, hogy megehessem. Magával ragad az, hogy a fogaimmal széttéphetem, szétszaggathatom. Az íze szörnyű, az állagát szeretem, és ha megrágtam, le is nyelem. Minél olcsóbb, annál jobb. Úgy vagyok vele, hogy ezzel egyúttal a fogaimat is megtisztítom. Ha pedig közvetlenül azelőtt eszek mondjuk egy kis csokit, teljesen átveszi az ízét, és akkor már sokkal jobb.

– magyarázta a kétgyermekes anyuka, aki azt mondja, a terhességei alatt volt a legnehezebb megállni, hogy ne egyen szivacsot. Szerinte a vashiánya miatt kívánja annyira.

Ha a szivacsról van szó, Owen máig kielégíthetetlen éhséget érez, de családtagjai megtiltották neki, hogy akár csak egyet is vegyen, hiába használná azt szigorúan csak fürdéshez vagy mosogatáshoz.

A nő, aki mélységesen szégyelli a dolgot, egy különös étkezési zavarban szenved, mégpedig a pica nevű betegségben, mely az emészthetetlen dolgok irányába érzett vágyat jelenti.

Claire Louise Owen biztosan nem szívesen mondaná, hogy spongyát rá...