Bele sem gondolunk, egyes emberek mi mindent próbálnak feljuttatni egy repülőre. Hallottunk már kínos ellenőrzésekről, amikor giga dildókat és extrém szexuális játékszereket húztak elő rejtelmes poggyászokból a biztonságiak, mégis, van, ami még ezeken is túltesz!

10. döglött kígyók

2007-ben, az Atlantai Nemzetközi Repülőtéren történt, hogy egy dél-koreai férfi egy befőttes üvegekkel és palackokkal teli bőröndöt adott fel becsekkoláskor. Kiderült: az üvegek döglött mérges kígyókat tartalmaztak. Hogy mi volt velük a terve, sosem derült ki.

9. Ágyúgolyó

Egy véletlen szerencsének köszönhetően egy búvár egy régi ágyúgolyóra bukkant egy 18. századi hajóroncs felfedezése közben. Úgy döntött, hazaviszi magával a relikviát, amelyet gondosan elhelyezett a poggyászában. A biztonsági ellenőrzés során kiderült, hogy feltehetően robbanékony, így búvárunknak köszönhetően nagyjából 300 utast kellett evakuálni a reptérről a biztonságuk érdekében.

Hogy mire figyeljünk egy biztonsági ellenőrzés előtt, arról itt írtunk korábban:

8. Csempészett iPhone-ok

Fémdetektor buktatta le a férfit, aki úgy akart repülőre szállni Kínában, 2014-ben, hogy a testéhez összesen 94 darab iPhone készüléket erősített. Az volt a terve, hogy kicsempészve a telefonokat az országból, azokat magasabb áron értékesítse.

 7. Tarantulák

Legalább annyira kirázhatta a hideg a holland vám- és pénzügyőröket, mint minket, amikor meglátták, hogy egy átszálló német pár 200 csomag ritka, élő tarantulát pakolt be a bőröndjébe, hogy hazavigye azokat Dél-Amerikai útjáról.

6. Másfél millió dollár (466 millió forint) aranyrudakban

Egy Mumbai és Bangkok között közlekedő járat rutinellenőrzése során bukkantak az értékes csomagra a gép mosdójában. A táska összesen 24 aranyrudat tartalmazott. A tulajdonosa valószínűleg gutaütést kapott, amikor ráeszmélt a hiányára, a repülőtéri dolgozók ugyanakkor nem lepődtek meg azon, amit találtak. India ugyanis a legnagyobb aranyfogyasztó nemzett a világon, a csempészet valósággal tombol.

5. Trópusi halak

Egy biztonsági őr figyelt fel egy nő szoknyájának különös hullámzására a Melbourne-i Nemzetközi Repülőtéren, 2005-ben. Elhatározta, hogy megmotozza, aminek során kiderült: az utas összesen 51 trópusi halat rejtett a ruhája alá, hogy átcsempészhesse azokat a határon. A halakat egyenként vízzel teli zacskókba rakta, azokat egy csípő köré rögzíthető vászonkötény zsebeibe rejtette. Erre húzta fel a szoknyát.

4. Kábító rúzs

Egy nap furcsa rúzsra lettek figyelmesek egy nő kézipoggyászában az amerikai Vermont államban. A biztonságiak gyanút fogtak, ezért tüzetesen átvizsgálták a tárgyat. Kiderült, hogy a rúzs nem éppen kozmetikai termék: valójában egy 350 ezer voltos kábító fegyver volt.

3. Gránátok

Meglepő, hogy a szigorú ellenőrzéseket az emberek olykor milyen szinten alábecsülik. Egy utas négy darab gránáttal a táskájában próbált meg repülőre szállni Amerikában. A szakemberek természetesen azonnal intézkedtek: az utasok biztonsága érdekében a fegyvereket lefoglalták, a férfit pedig letartóztatták.

2. Erényöv

Ennek ugyan semmi köze a bűnözéshez vagy a csempészethez, egyszerűen csak furcsa. Akár csak a cikkünk elején említett giga dildók és extrém szexuális játékszerek. Az erényöv bár utóbbinak is betudható, ebben az esetben nem perverzióból volt az utasnál. Egy brit nőt állítottak félre a biztonságiak az athéni repülőtéren, miután bejelzett a fémdetektor. Az erényövet nem a táskájában, hanem a nőre rögzítve találták meg. Így vállalt garanciát a férje iránti hűségre vakációja alatt. Bizalomteljes házasság lehet...

Chasity Belt

 1. Egy afrikai kisfiú

A kép magáért beszélt. Azt hinnénk, hasonlóval manapság senki sem próbálkozik. De mégis. Egy 8 éves, elefántcsontparti kisfiút próbáltak meg az észak-afrikai Marokkóból Spanyolországba csempészni egy bőröndbe rejtve. A gyermek láthatóan felettébb meglepődött, amikor idő előtt felnyitották a csomagot. Valószínűleg egy kézipoggyászba próbálták benyomorítani a szerencsétlen fiút, hiszen a poggyásztérben megfagyott volna. Bár aki egy bőröndben próbál felcsempészni egy gyereket egy repülőre, talán erre nem is gondol...