Az örökletes betegség miatt erősen látássérült Elena Krawzow hat héttel ezelőtt még azt ünnepelte, hogy a tokiói paralimpián aranyérmet szerzett 100 méteres mellúszásban. A japán fővárosból hazatérve azonban sokkoló diagnózissal szembesült: kiderült, hogy agydaganata van – írja a Global Happenings.

A paralimpiai bajnok úszónő – akiről legutóbb akkor írtunk, amikor elárulta, hogy a családja kitagadta, miután levetkőzött az osztrák Playboy magazinnak – állapotáról a hétvégén az Instagram-oldalán adott hírt követőinek. 

Soha nem gondoltam volna, hogy egy orvosi vizsgálat után hirtelen teljesen széthullik az életem. Szörnyű érzés. Tokió óta fejfájás és szédülés gyötört, de csak pénteken, az MRI-vizsgálaton vált egyértelművé, hogy agydaganatom van. [...] A barátommal, Philippel úgy terveztük, november 12-én összeházasodunk, és most azon vagyunk, hogy pár napon belül spontán egybekeljünk, hogy mindenről dönthessen, mielőtt minden rosszabbra fordulna.

– fogalmazott a 27 éves úszónő, aki a Bild szerint eleinte úgy tette, a Japán és Németország közötti időeltolódástól fáj a feje, de a franciaországi nyaralásán és a spanyolországi díjátadó során sem volt jól. Tudta, nem normális, hogy állandóan fájdalomcsillapítókat szed. Hozzátette: ha felgyógyul, mindenképpen visszatér a versenysporthoz.