Akit a hideg ráz a szellemektől, annak nem ez a legszórakoztatóbb olvasmány. Nekik ajánljuk, kattintsanak tovább, alább ugyanis három olyan kísértetházat mutatunk be, amelyekben a legintenzívebb szellemjárást tapasztalták az Egyesült Államokban.

Vannak, akik egy utazás során a túrázást választják. Mások különböző látványosságokat fedeznek fel egy-egy történelmi városban, míg akadnak olyanok, akik szellemjárta területeket fedeznek fel, hogy így bikázzák be az adrenalin-szintjüket.

És íme, a három legkísértettebb ház az Amerikai Egyesült Államokban:

1. The Whaley House Múzeum: San Diego, California

1852-ben, lopás miatt akasztották fel a mai múzeum területén James "Yankee Jim". Robinsont. Néhány évvel később Thomas és Anna Whaley házat épített a férfi halálának helyszínén. Nem sokkal később felbukkant Robinson szelleme, amely kísérteni kezdte a birtokot. Lépteit állítólag a mai napig hallani a ház körül.

Yankee Jim nem az egyetlen kísértet itt: a Whaley házaspár, egy fiatal lány, és még a család kutyájának megjelenéséről is léteznek beszámolók. A TIME szerint a ház olyannyira kísértetjárta, hogy 1960-ban az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma hivatalosan is szellemjárta helynek minősítette. Jelenleg turista látványosságként üzemel, a kíváncsiskodók számára éjszakai túrákat is szerveznek a házba.

2. A halál háza: New York City, New York

A New York-i Greenwich Village sokak számára az egyik legvonzóbb lakóövezet a világon - kivéve egy házat a nyugati tizedik utca 14-es száma alatt. Ezt a házat úgy ismerik, mint a 'Halál Háza', amelyet állítólag 22 olyan ember szelleme kísért, akik egykor éltek vagy megfordultak a falai között. Köztük egy hatéves kislány szellemével, akit örökbefogadó apja vert halálra.

New York-i lokációjából adódóan a házban hírességek is megfordultak. Azt beszélik, Mark Twain szerző az 1900-as években szállt meg itt, és alkalmi látogatásokra a mai napig visszatér.

A házban érzékelt kísértetjárásokat saját tapasztalatai alapján dokumentálta Jan Bryant Bartell író a Spindrift: Spray from a Psychic Sea című könyvében. Ő maga az épület legfelső szintjének lakásában élt.

A ház belülről nem látogatható, ugyanis privát apartmanokra osztották fel, ugyanakkor az utca széles körben híres a szellemvadászok körében.

3. Winchester Mystery House: San Jose, California

Egy legenda szerint a San Jose egy forgalmas utcájában elhelyezkedő viktoriánus kastélyt azoknak az embereknek a szelleme kísérti, akikkel valaha Winchester fegyver végzett. Ez kétségkívül rengeteg lelket jelent. Hogy nyugalomra leljenek, a ház eredeti tulajdonosa, a Winchester puska feltalálójának özvegye és a vagyon örököse, Sarah Winchester folyamatosan egyre több és több szobával bővítette a házat, hogy minél nagyobb teret biztosítson a halottak szellemei számára.

Winchesterné nemcsak, hogy kialakította ezeket a szobákat: valóságos labirintust alkotott sehova sem vezető csarnokokkal, levágott lépcsőkkel, lejtős padlókkal és nyúlüreg-szerű kamrákkal.

Az ABC News szerint a ház összesen 10 ezer ablakkal, 2 ezer ajtóval, 47 kandallóval, 40 lépcsősorral, 13 fürdőszobával és 9 konyhával rendelkezik. Winchesterné 1922-es halála óta a rezidencia vezetett túráknak ad otthont.

Természetesen más magyarázat is létezik a kastély misztikus kialakítására vonatkozóan. E-szerint Winchesterné egyszerűen csak imádta az építészetet, és egyre csak bővíteni szerette volna a házat anélkül, hogy lerombolta volna a régi részeket.

A Winchester-villa története a filmkészítőket is megihlette: 2018-ban egy ausztrál természetfeletti horrorfilm jelent meg róla Szellemek háza címen.

 (Travel+Leisure)