A néhai színésznő, Brittany Murphy 2003-ban vásárolta meg a Hollywood Hills-i ingatlant, ráadásul nem is akárkitől. A fényűző rezidenciát 3,85 millió dollárért (1,19 milliárd forintért) vette meg Britney Spearstől. Mint kiderült, mindketten tapasztaltak hátborzongató dolgokat a villa falain belül. 

Murphy, akit a Spinédzserek és a 8 mérföld című filmekben is láthattunk, mindössze 32 éves volt, amikor meghalt. 2009. december 20-án a kora reggeli órákban rosszul lett, és összeesett a fürdőszobában. Az igazságügyi orvosszakértői jelentés szerint halálának elsődleges oka tüdőgyulladás és anémia (vérszegénység) volt, de szerepet játszott benne a vényköteles gyógyszerek magas szintje, melyek kimutathatóak voltak a szervezetében halála után.

Öt hónappal azt követően, hogy az énekes-színésznő elhunyt, Murphyt a férje is követte: Simon Monjack forgatókönyvíró holttestére szintén az ingatlanban találtak rá. Úgy tudni, ő is a tüdőgyulladásba és az anémiába halt bele,  de a házaspár halálának körülményeit azóta is megannyi rejtély övezi – írja a People.

Simon a halála előtt hallucinációktól szenvedett. Azt látta, hogy a bőre alól különböző dolgok kúsznak ki.

– magyarázta  Monj ack anyja, aki azt vallja, a házat ellepő penész okozta fia és annak neje halálát is.

Spears furcsa dolgokat tapasztalt

Brittany Murphy és Britney Spears is azt vallotta, hogy furcsa dolgok lengték körbe a házat, amikor ott éltek. A popdíva, aki Justin Timberlake-vel randizott, korábban úgy fogalmazott, azért vált meg az ingatlantól, mert úgy hitte, kísértetjárta. Soha többé nem tért vissza oda.

Nagyon furcsa ez az egész. Az egyik barátom reiki kezeléssel próbálta gyógyítani őt. Britney szerint ez a fiú kaput nyitott abban a házban a túlvilágra. Gonosz lelkek kísértettek ott, Britney azt mondta, őrült dolgokat tapasztalt. Úgy érezte, valaki le akarta taszítani őt a lépcsőről, pedig egyedül volt otthon. Nem bírt tovább ott élni, ezért elköltözött. Egy hotelben húzta meg magát, és attól félt, hogy bolondnak tartom majd, ha elmeséli mit látott és mit érzett.

– magyarázta az énekesnő korábbi sminkese, Julianne Kaye. 

Murphy is utált ott élni a férje szerint.

Mindent elkövetett, hogy ne kelljen sok időt ott töltenie. Mindig arra kért, menjünk inkább hotelbe, de én minden alkalommal meggyőztem őt arról, ott kell maradnunk. Úgy hitte, ez a telek el van átkozva. New Yorkba akart költözni, hogy ott alapíthassunk családot, ám erre végül nem került sor. 

– fogalmazott nem sokkal Murphy halála után Monjack, aki arról is beszélt, hogy neje a ház összes helyisége közül éppen abban a fürdőszobában szeretett a leginkább tartózkodni, ahol végül meghalt.

Murphy életéről és hirtelen bekövetkező haláláról az HBO Max-on október 14-én jelent meg egy új dokumentumfilm, mely a What Happened, Brittany Murphy? (Mi történt veled, Brittany Murphy?) címet kapta.