Ha függőségről van szó, akkor legtöbbünknek biztosan az alkohol és a drog jut eszünkbe, ám ezeken kívül számos más dologra is ráfügghetünk, mint például a McDonald's-os gyorsételekre is. Egy 22 éves ausztrál lány, Cora Henderson például nemrég még nem tudta elképzelni a mindennapjait mekis kaja nélkül.

Mivel nem főzött, hetente több mint 100 fontot (megközelítőleg 43 ezer forintot) is képes volt elkölteni a hamburgerekre és más finomságokra, amelyeket a gyorsétteremben árulnak. Henderson csak akkor vette észre, hogy talán átesett a ló túloldalára, amikor a szüleivel hosszú idő után először találkozott, és ők rá sem ismertek, annyira meghízott – írja a Mirror.

Henderson fejében az azonban meg sem fordult, hogy függő lett. Tavaly év elején már 92 kilót mutatott alatta a mérleg.

Amikor anyám kijött értem a repülőtérre, alig ismert rám. Leültetett és megkérdezte, minden rendben van-e. A koronavírus-járvány berobbanása előtt légikisasszonyként dolgoztam, a hosszú utakon evéssel múlattam az időt. Amint leszálltunk, egyből a gyorséttermek felé vettem az irányt a reptéren. Amikor otthon voltam, naponta 30 dollárt (megközelítőleg 9 ezer forintot – a szerk.) költöttem mekis kajára. Úgy éreztem, a legegyszerűbben úgy tudom megoldani az étkezéseimet, ha beugrok a McDonald's-ba. 

– magyarázta Henderson, hozzátéve, az anyjával folytatott beszélgetése során ébredt rá, hogy azért zuhant teljes letargiába, mert mindennap csak feldolgozott élelmiszereket fogyasztott. Az, hogy mozoghatna, elmondása szerint eszébe se jutott.

Nem volt könnyű életmódot váltani, de ma már rendkívül motivált: rendszeresen edz és az étrendjén is változtatott. Így néz ki most: