Teljesen megváltoztatta a paleolit táplálkozás, azaz a kőkori étrendhez való visszatérés annak a férfinak az életét, aki csak nyers ételeket – többnyire húst – hajlandó fogyasztani. Brian Johnson csaknem húsz éve nyers májat, herét és csontvelőt eszik, de köszöni szépen, nagyon is jól van.

A negyvenes éveiben járó férfi szigorú szabályok szerint éli életét. A Daily Star szerint jóformán teljesen mellőzi a modern kor nyújtotta kényelmet, és bár kicsit ellentmondásos, de azért a közösségi oldalain elég aktív. Gyakran oszt meg arról felvételeket, hogyan eszik nyers húst. Videóiból kiderül az is, hogy semmit sem hagy kárba veszni.

Az izomember korábban több üzletet is vezetett, álomszerű élete volt, aztán a fiai megbetegedtek.

Minél többet érintkeztek a fiaim a modern világgal, annál súlyosabb lett az allergiájuk. A szabad levegőn eltöltött idő csalánkiütéshez vezetett náluk. A kutyánk miatt légszomjuk lett, a szemük bedagadt és az orruk is folyt. A legdurvább az volt, amikor az egyik fiamnak leállt a légzése. Az volt a szerencsénk, hogy időben kórházba értünk vele

– magyarázta Johnson, aki nejével mindenképpen meg akarta találni gyermekeik szenvedésének az okát.

Először a feldolgozott élelmiszereket hagyták el. Úgy kezdtek el étkezni, mint őseink tették, rengeteg gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottak, az állatokat szőröstől-bőröstül ették, beleértve a májukat is. Két hét után már érzékelték a változást – nem csupán a gyerekeiken, de magukon is.

Két évtized telt el, de fél kiló májat minden áldott nap megeszek

– mondta a férfi, aki nem mellesleg keményen edz.

Nem hazudik:

Az orvosok egyébként azt tanácsolják, inkább ne együnk nyers húst.

Ön kipróbálná ezt az életstílust?