face 34896374

Újabb Meghan Markle hasonmás került elő: vitiligóval is tündököl a tehénnek gúnyolt modell

2021.12.03. 09:19

Bár titokzatos bőrbetegsége miatt sokan bántották, és az önbecsülési gondjai életre szóló élményektől fosztották meg, ma már dúskál az önbizalomban Reham Soliman modell. Az egyiptomi szépség azért is ennyire magabiztos, mert sokan Meghan Markle-höz hasonlítják.

A 34 éves nő, aki három gyermekével és párjával Kairóban él, vitiligóval, azaz pigmentvesztéssel küzd, amiről sokáig úgy érezte, hogy megkeseríti az életét. Az iskolában a társai csúfolták, gúnynevekkel illették: a legtöbben azzal bántották, hogy foltjaival éppen úgy néz ki, mint egy tehén. Ettől nagyon önbizalomhiányossá és szégyenlőssé vált, a megjelenésére pedig nagyon háklis lett.

Soliman csak úgy ragyog
Soliman csak úgy ragyog
Fotó: mediadrumimages.com/@rehamsolima

Solimant nagyon meglepte, amikor egy modellügynökség tavaly megkereste. A háromgyermekes anyuka azt mondja, modellkedéssel tett szert egészséges önbizalomra. Először egy kozmetikai márka kampányához fotózták őt.

A bőrbetegség első jele a nyakán jelentkezett: Soliman 14 éves volt, amikor kialakult nála a vitiligo. A foltok azóta a teste nagy részére, pontosabban több mint 60 százalékára terjedtek tovább. Pigmenthiányos bőre azonban ma már nem akadályozza Solimant. Állítja, belefáradt abba, hogy azzal foglalkozzon, mit gondolnak róla mások.

A modell három gyermek büszke édesanyja
A modell három gyermek büszke édesanyja
Fotó: mediadrumimages.com/@rehamsolima

A vitiligo kialakulásának pontos oka egyelőre ismeretlen, meggyógyítani nem lehet, de vannak olyan kezelések, amelyek lassítják a folyamatot, vagy elfedik a "hibákat".  A világ legismertebb foltos pigmenthiányban szenvedő embere egyébként Michael Jackson volt.

Ön szerint hasonlít Meghan Markle-re?