Vannak árnyoldalai is annak, ha valaki gyerekként válik híressé. Saját bőrén tapasztalja ezt Selena Gomez is, aki egészen hamar, már hétévesen reflektorfénybe került.

Gomez elsőként Gianna szerepében mutatkozott be a Barney és barátai című sorozatban, melyet követően Kémkölyök 3-D – Game Over és a Walker, a texasi kopó – Újra akcióban című filmekben is szerepet kapott. Később a Varázslók a Waverly helyből című Disney-sorozatban is láthattuk. Az egykori Disney-sztár azt mondja, hogy bár nagyon élvezte, hogy forgathatott, lelkileg azonban igencsak megsínylette, hogy már kislányként is több rétegnyi sminket kellett viselnie – írja a Female First.

Bár más nem tette, Gomez a saját szépségét sokszor megkérdőjelezte.

Hétéves korom óta sminkelnek engem, ami eléggé rossz hatással volt rám. Nagyon kicsi voltam, amikor dolgozni kezdtem. A legprofibb sminkesek vették kezelésbe az arcomat; ha akarták 25 évesnek tűntem, ha úgy csinálták, akkor jóval fiatalabbnak. Őrületes volt. Sokszor tűntem fiatalabbnak a koromnál, és úgy éreztem, ennek így is kellene maradnia. Megkérdőjeleztem a saját szépségemet.

– magyarázta az Elle magazinnak a 29 éves énekesnő, aki mostanra saját sminkmárkát alapított. A Rare Beauty küldetése Gomez mentális egészséggel kapcsolatos filozófiájával olvad egybe: az énekesnő célja az, hogy a nők felhagyjanak azzal, hogy másokhoz hasonlítgatják magukat, és elfogadják végre a saját különlegességüket.

Magam is áldozatul estem a mostani trendeknek, késztetést éreztem arra, hogy változtassak az arcomon. 

– vallotta be az egykori Disney-sztár.