Nem túlzás azt állítani, hogy minden nő érezte már magát bizonytalannak a testével kapcsolatban, és ez alól azok a hírességek sem kivételek, akik látszólag tökéletes életet élnek, látszólag tökéletes testtel. 

A nőkre sokszor óriási nyomás nehezedik a kinézetük kapcsán, ráadásul a body shaming, vagyis testszégyenítés jelensége meglehetősen gyakori napjainkban. Korábban többek között Selena Gomez, Camila Cabello, Demi Lovato, Kate Winslet és Billie Eilish is szenvedett testképzavarral, de ma már nyugodtan nevezhetjük őket a testpozitív életszemlélet képviselőinek.

A rosszindulatú kommentelők céltáblájává legutóbb a kubai-mexikói származású énekesnő, Camila Cabello vált: az új külseje miatt támadták, ő azonban nem hagyta szó nélkül, hogy ócsárolták. 

Nem tűrtem be a nadrágomba, mert én is csak egy ember vagyok, nem rejtegetem állandóan a hasam. Emlékeztettem magam arra, hogy háborúban állni a testeddel annyira ódivatú. Hálás vagyok a testemért, hogy megengedi, hogy azt tegyem, amit tennem kell. Igazi nők vagyunk domborulatokkal, narancsbőrrel, striákkal és zsírral. És ezt élveznünk kell!

– pörkölt oda utálóinak az énekesnő. De nem ő az egyetlen, aki a testpozitivitás képviselője lett. A CNA Lifestyle riportja nyomán hozunk még néhány példát.

Selena Gomez

Az egykori Disney-sztár, Selena Gomez azt vallja, teljesen normális, ha ingadozik az ember testsúlya. Erről a Vouge-nak adott interjújában beszélt annak kapcsán, hogy 2007 és 2021 között mennyire megváltozott az öltözködési stílusa.

Mindig nagyon őszinte vagyok azokkal, akik segítenek nekem kiválasztani, mit vegyek fel egy-egy eseményre. Leszögeztem, nem akarok semmi testhezállót viselni, abban nem érzem gyönyörűnek magam. 

– fogalmazott az énekes-színésznő, aki kiemelte: amikor a 2015-ös Met Gala eseményre készülődött, egyáltalán nem érezte jól magát a bőrében. Elmondása szerint akkoriban nagyon ingadozott a testsúlya.

Időközben rájöttem, nem kell már úgy kinéznem, mint 19 évesen.

– tette hozzá Gomez.

Kate Winslet

A Titanic sztárja, Kate Winslet nem hagyta, hogy retusálják a hasát az Easttowni rejtélyek című sorozat egyik szexjelenetében. 

Meg ne próbáld! 

– szúrta oda a színésznő Craig Zobelnek, a sorozat rendezőjének, amikor az felajánlotta neki, hogy a technika segítségével javítanának egy kicsit a hasán.

De máskor is beszélt már arról, mennyire ellenzi a filtereket.

Az arc önmagában is gyönyörű. Az is gyönyörű benne, hogy változik, de elfelejtettük szeretni azt, ahogy kinézünk, folyamatosan elrejtjük a bőrünket filterekkel a közösségi média miatt. Ma már bárki photoshopolhatja az arcát. És sokan meg is teszik, ami nem oké.

– magyarázta Winslet.

Billie Eilish 

A neonzöld hajáról, a bő pulóvereiről és nadrágjairól is ismert énekesnő, Billie Eilish sokakat meglepett azzal, hogy a Vogue korábbi címlapján egy sokat mutató fehérneműben és szőke parókában pózolt. 

Fiatalabb koromban éppen a testem miatt estem depresszióba. A helyzet csak rosszabb lett, amikor egy sérülés miatt abba kellett hagynom a táncot. Ekkor kezdtem el bő ruhákban járni. 

– ismerte be az énekesnő, aki most már bátran mutatja meg magát.