Földre szállt angyal, valóságos tündér, mesebeli hercegnő – sokan így is jellemzik azt az orosz gyerekmodellt, akit jelenleg a világ legszebb kislányának tartanak. Bár Alina Yakupova még csak nyolcéves, csak úgy kapkodnak érte a legnagyobb divatcégek.

A Moszkvában élő kislány négyéves volt, amikor a divatszakmába belecsöppent; édesanyja látta meg benne a lehetőséget. Yakupova előbb kisebb ruhamárkák kampányfotóin tűnt fel, melyeket követtek a jobbnál jobb megkeresések. Többek között az Instyle és a Grazia című divatmagazinokban lehetett látni róla felvételeket. Ami nem is meglepő, hiszen hosszú szőke hajával, igéző mosolyával és szemével Yakupova bárkit képes levenni a lábáról. 

Sokak szerint úgy fest, mint egy játékbaba.

Az orosz kislány az egyik legfelkapottabb gyerekmodell napjainkban, de az interneten is igazi szenzáció lett: az Instagram-oldalát már több mint 87 ezren követik. A világ minden táján csodájára járnak: Németországban, Costa Ricában és Kaliforniában is vannak követői. 

Biztos vagyok abban, hogy Alina sikerének titka nem csak a földöntúli szépségében rejlik, hanem abban is, hogy fiatal kora ellenére kemény dolgozik és folyamatos fejleszti magát

– mondta korábban a Daily Mail című brit napilapnak Yakupova menedzsere, Roman Kukhar. A kislányról tudni lehet még, hogy imádja az állatokat és hegedűn játszik. Bár anyja látta meg benne a lehetőséget, a nő nem erőltet rá semmit: Yakupova azt csinálja, amit szeret, a modellkedésből kapott pénzét pedig játékokra költi. Fontos olasz divatbemutatókon is jelen szokott lenni.

szépségek

2017-ben egy másik orosz modellre, egy Anastasia Knyazeva nevű kislányra is felfigyeltek. Knyazeva ugyannál a modellügynökségnél dolgozik, mint Yakupova, valamint ott van még a most 20 éves Thylane Blondeau francia modell is, aki mindössze hatéves volt, amikor képei bekerültek Vogue magazin francia kiadásába. Korábban Blondeau-t nevezték a világ legszebb kislányának; ezt a címet 2007-ben nyerte el. Már igazi nővé cseperedtek:

( Hirado.hu , TVOM , Meaww )